Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Intervju – Davor Bernardić: Pozivam Plenkovića na sastanak jer nema hrabrosti boriti se protiv povijesnih podjela

Naslovnica 9.12.
Foto: VL
09.12.2016.
u 00:21

– Isprva mi se činilo da je Andrej Plenković diplomatski suzdržan, a sada već sumnjam da je neodlučan – kazao je predsjednik SDP-a u intervjuu Večernjem listu.

S novim predsjednikom SDP-a razgovaramo o izboru vodstva njegove stranke i aktualnim političkim zbivanjima.

Kako ćete parirati Plenkoviću?

Nažalost, još nismo čuli nijedan njegov jasan stav o važnim pitanjima za Hrvatsku. Teško je danas procijeniti koliki je njegov stvarni utjecaj na politiku HDZ-a kojem je na čelu i može li on uopće zastupati vlastite stavove. Doista bih volio čuti jasnije stavove o, primjerice, rušenju proračuna u Zagrebu, o minimalnoj plaći. Usred Jasenovca imamo ploču s ustaškim pozdravom, što je potpuno protuzakonito, ali reakcije vlasti nema. Plenković bi trebao imati hrabrosti boriti se protiv oživljavanja povijesnih sukoba ustaša i partizana i jasno reći da je ustaški režim NDH najveća sramota hrvatske povijesti. Isprva mi se činilo da je diplomatski suzdržan, a sada već sumnjam da je neodlučan. Pozivam ga da sjednemo i porazgovaramo o nekim stavovima, a u slučaju ploče u Jasenovcu da njegova Vlada provodi zakone i ukloni je.

>>Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u našem e-izdanju

U današnjem izdanju donosimo i sljedeće teme:

>>Direktor me traži da zaposlim rođaka šefa Uprave iako je prednost imao branitelj

>>Država će plaćati prvi posao nakon škole 2400 kuna mjesečno

>>Hrvatska vojska ide u Afriku

>>Intervju – Grmoja: Gradnja vlastite optičke mreže strateški je cilj Hrvatske

Foto: VLm

Komentara 62

SA
samograd
20:47 08.12.2016.

Ajde Davore odi spat,ti ćeš riješiti podjele koje je tvoja Partija napravila. Kako netko može riješiti probleme koje je stvorila,oni žive od eksploatacije Jasenovca,ustaša,partizana obiteljiZec...Ovo antife vole ,sad su oni ustvari sretni ,zar nije istina i kad nema nekoga tkoko javno slavi fašizam da ga oni izmišljaju!?

NE
Neo001
21:07 08.12.2016.

Bernardić je jedinica za kretenluk, a u tome je nadmašio čak i Maloumanovića. Komunjare su valjda neka genetska greška.

DD
dr dragon
21:42 08.12.2016.

Sto sad ovaj Bernardic melje bezveze,opet ce napad partizana na ustase a srpske i hrvatske cetnike sa fasistickim djelima u Hr nece nista pitati!? Kao da ima direktivu od Vucica ili Putina. Ova oporba je ovdje samo da ometa radd vlade sa blesavim temama umjesto da energiju trose na ekonomsku stabilnost i dobrobit Hr naroda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije