Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Intervju – Božo Petrov: Velika koalicija bila bi dan žalosti za Hrvatsku

Naslovnica 27.8.
Foto: VL
27.08.2016.
u 00:01

"Moguće je da HDZ i SDP sastave Vladu, 
ali ne zato što vole Hrvatsku, nego da maknu Most"

Božo Petrov, potpredsjednik tehničke Vlade i lider Mosta, nada se da će i nakon ovih izbora ostati presudan faktor u sastavljanju vlasti. Razgovarali smo o odnosima Mosta s dvjema velikim strankama, očekivanjima, mogućim koalicijama, odnosu s Crkvom te ostalim aktualnim političkim temama.

Ako Most bude odlučujući faktor, hoćete li opet pozivati na tripartitnu Vladu?

Ne, pa nismo mi duhovni gurui HDZ-a i SDP-a. Postojao je trenutak kada su mogli pokazati da im je stalo do Hrvatske do te mjere da zajedno sjednu za stol i s nama sastave Vladu kako bi spasili ovu zemlju. Nisu htjeli. Ipak, možda će sada htjeti, ali bez nas. Možda se sada dva rivala ujedine. No ne iz ljubavi prema domovini, nego iz želje da maknu onaj „faktor nestabilnosti“ koji ste spomenuli na početku.

Koliko je realno očekivati veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a?

Realno je, jer kao što sam rekao, dvije velike stranke u mnogočemu su slične. Mnogo puta uspješno su surađivale kada je trebalo opstruirati pozitivne promjene na štetu njihova vlastitog interesa. Osim plana gospodarenja otpadom, sjetimo se i izbora ustavnih sudaca, opstruiranja reforme javne uprave, smanjivanja zastupničkih naknada ili sredstava za financiranje političkih stranaka itd. Kada im netko stane na put, veliki neprijatelji mogu postati veliki prijatelji. Tako da je to – realno. Međutim, smatram da bi to bio dan žalosti za Hrvatsku.

Cijeli intervju pročitajte u prilogu Obzor tiskanog izdanja Večernjeg lista ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg izdvajamo i ove teme:

>>Hrvatske stranke složne: Srbiji se ne smije popustiti

>>Milijan Brkić: Milanović nas posvadio sa susjedima i pola EU

>>Hoće li Badel postati žrtva jer se Panenić boji odluke

>>Prof. dr. sc. Josip Burušić: Obvezna škola u Hrvatskoj treba trajati 12 godina

>>Osam godina Obame: Ekonomski uzlet, mirenje s Kubom, ISIL, zahlađenje s Rusijom

Foto: VLm

Ključne riječi

Komentara 56

DU
Deleted user
06:07 27.08.2016.

Kao i sve drugo Božo Petrov ostaje vjerodostojan u svojoj nevjerodostojnosti,nećemo u koliciju snikim (potpisano kod javnog bilježnika),ministarstva mogu voditi samo stručnjaci,(fitnes instruktor za minstra MUP),neme više podobnih ni uhljebljnih (svu rodbinu i prijatelje je uhljbiuo u MOST i državne firme koje MOST kontrolira),dans kaže da bi velika koalicija bila tragedija,prije 8 mjeseci nismo mogli sastviti vladu za više od 2 mjeseca jer je on inzistirao na velikoj koaliciji.Glas za MOST je glas za nered,nemir i nestabilnost.

MK
marcel.kocan
07:51 27.08.2016.

Ček, Petrov, to je onaj koji je inzistirao na velikoj koaliciji nakon prošlih izbora???

77
777CRO
01:20 27.08.2016.

Kako samo ovo izgleda : potpredsjednik hrvatske vlade i kao neki lider nekog mosta ... Mesićev boyfriend... Sta sve trpi hrvatski narod i kako nam samo podvaljuju kukavičja jaja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije