Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neredi u koprivnici

Interventna policija riješila "šou" navijača

26.03.2015., Koprivnica - Na Gradskom stadionu odrzana je javna vjezba policije i ostalih sluzbi u slucaju nereda na sportskom natjecanju.  Photo: Marko Jurinec/PIXSELL
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
27.03.2015.
u 16:20

Bila je to uspješna pokazna vježba kojom su demonstrirali da su spremni obuzdati probleme na utakmicama

Stotinjak Bad Blue Boysa nerede je, uza standardno spominjanje Hrvatskog nogometnog saveza i vulgarnih glagola, počelo izazivati još prije ulaska na koprivnički stadion, pa je bilo posla za interventnu policijsku ekipu. S početkom utakmice navijači su započeli pirotehnički šou, a kad su na teren pale prve baklje, utakmica je prekinuta. Nastavljena je nakon što je policija s tribina uklonila učenike koprivničke Obrtničke škole, dobrovoljce koji su glumili navijače u jučerašnjoj pokaznoj policijskoj vježbi na gradskom stadionu.

Više od 50 policajaca, vatrogasci, redari, dvije nogometne momčadi, sudac, delegati – sve je bilo kao na pravoj utakmici. Cilj – provjeriti koliko su policajci spremni obuzdati navijačke nerede na stadionu.

– U stvarnosti glavninu posla obavimo na prilazima stadionu, kada izdvajamo alkoholizirane navijače. U Koprivnici zadnjih godina zato nije bilo većih nereda – kazao je Dražen Laljek, glasnogovornik Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Vježba je uspjela, mjerodavni za održavanje reda pokazali su da su spremni i da je stopa tolerancije prema alkoholu na stadionu i prema upotrebi pirotehnike – nulta.

Komentara 3

MI
mismis
17:30 27.03.2015.

gospon novinar, dajte vi meni objasnite kakve sad BBB imaju s vasim clankom ili sa cijelom ovom akcijom odnosno vjezbom u Koprivnici?

ZG
zg223
03:21 28.03.2015.

kakve veze ovo ima sa stvarnoscu?haha

TP
The_Police
18:47 27.03.2015.

Čista novinarska izmišljotina. Dok se izvode policijske vježbe strogo se pazi da markiranti ne nose nikakva obilježja da se ne bi izazvale negativne konotacije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije