Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inspektori utvrdili

'Gratis' proizvodi: Trgovački lanci krše Zakon o zaštiti potrošača

nadzor
Foto: Ministarstvo gospodarstva
03.04.2015.
u 11:49

– Prilikom nadzora utvrđeno je da određeni broj proizvoda nije u skladu sa Zakonom, odnosno da su proizvodi s tom oznakom naplaćivani – rekao je Vedran Lukman

Tržišni inspektori Ministarstva gospodarstva utvrdili su povrede odredaba Zakona o zaštiti potrošača u pojačanom nadzoru trgovačkih lanaca mješovitom robom. Povrede su utvrđene kod većine lanaca, a protiv prekršitelja će biti podneseni optužni prijedlozi.

Načelnik sektora za inspekcijske poslove Ministarstva gospodarstva Vedran Lukman rekao je da su tržišni inspektori obilazili trgovačke lance mješovitom robom na području Hrvatske gdje su prije svega kontrolirali artikle koji na sebi imaju oznaku ''gratis''.

– Prilikom nadzora utvrđeno je da određeni broj proizvoda nije u skladu sa Zakonom, odnosno da su proizvodi s tom oznakom naplaćivani – rekao je Lukman, javlja HRT.

Lukman je dodao da su kod većine lanaca utvrđeni elementi nepoštene poslovne prakse, a za takve povrede propisana je novčana kazna u rasponu od 10 do 100 tisuća kuna, a za odgovornu osobu u tim pravnim osobama u rasponu od 10 do 15 tisuća kuna.

>> Inspekcija u kontroli 'gratis' proizvoda na policama trgovaca

Komentara 7

DU
Deleted user
12:34 03.04.2015.

Epilog će biti da su fasovali kazne svi odreda, osim - eh, osim onog čiji trg. lanac počinje s K pa O... E njemu ne smiju ni pero odbiti!

Avatar Daruvar_
Daruvar_
12:37 03.04.2015.

Vrdoljak ne šmirgla nikoga. Udara po Todoriću; Čermaku, "kači" se s Mađarima... Udri još jače, Vrdoljače!

OK
okvardz
12:50 03.04.2015.

Neka ta inspekcija dođe u Čazmin Konzum pa neka vidi kvalitetu robe te neka porazgovara sa radnicima ako smiju javno govoriti o svojim problemima???????????????????????????????????????????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije