Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Hrvatskoj nelegalno

Inspektori naplatili 1,5 milijuna kuna globe Uberovim vozačima

Uber
Foto: Toby Melville/REUTERS/PIXSELL
1/3
14.12.2016.
u 06:30

Ove godine sankcionirano je 40 vozila sporne aplikacije, a prošli tjedan iz prometa su isključena tri Uberova vozila

Prometna inspekcija u sklopu redovnog nadzora nad obavljanjem djelatnosti javnog cestovnog prijevoza putnika prošli je tjedan iz prometa isključila dva vozila Uberovih partnera vozača te jedno taksi vozilo s riječkog područja. Sva tri vozila isključena su, kazali su nam u Ministarstvu, mora, prometa i infrastrukture, na širem zagrebačkom području odnosno u blizini Zračne luke “Franjo Tuđman”.

Ministar prometa Oleg Butković, podsjetimo, nedavno je jasno rekao da Uber posluje u Hrvatskoj nelegalno i da će inspekcija isključivati vozila njegovih partnera iz prometa.

U Ministarstvu su nam kazali i da su prometni inspektori od početka ove godine do 10. prosinca Uberovim vozačima izrekli kazne u ukupnom iznosu od 1,5 milijuna kuna. Tijekom ove godine u sklopu redovnih inspekcijskih nadzora, navode u Ministarstvu, inspektori su sankcionirali 40 vozila za koja je utvrđeno da obavljaju prijevoz putnika temeljem aplikacije Uber.

>> Je li Uber 'samo' aplikacija ili je ipak taksi tvrtka?

>> Butković: Uber radi nelegalno, ali i Cammeo u Splitu. Uber: Naši vozači posluju po zakonu. Cammeo: To je prvi put da su tako izravni

Komentara 2

AN
Antisa12312
15:09 14.12.2016.

Jasno je da se zakon tumaci ovisno tko je na vlasti, ali svakako buducnost (do max 10 godina) pociva na Uber i slicnim uslugama koje ce cak biti luksus naspram automatskih vozila... Zanimljivo je da Uber na svaku voznju plati porez i jednostavno ne moze nista sakriti..Taksisti vecinom plate pausalna davanja gradu bez obzira na promet. Isto tako je zanimljivo da taksist po zakonu moze biti 24 sata za volanom dok ostali vozaci autobusa, kamiona itd. smiju max 8 sati, imaju tahograf itd.. I sada razmislite da li sjesti u taksi gdje imate "neispavanog" vozaca koji naplati 100 kn bez racuna ili Uber koji naplati 30 kn i nema neocekivanog troska jer je guzva, "obilazni" put ili ste dosli iz inozemstva te sto je najbolje, u blagajnu odlazi porez:-)

TA
taxiico
09:03 14.12.2016.

pa imate taksi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije