Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bolnica u sisku

Inspekcija: Liječnica izmišljala dijagnoze

Damir Pahić
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
22.11.2014.
u 12:32

Nalaz inspekcijskog nadzora dovršen je, a osim navedenog, utvrđeno je i "povećanje učestalosti nekih dijagnostičko-terapijskih postupaka u odnosu na prethodno razdoblje te u odnosu na uobičajenu praksu u OB Sisak i dobru kliničku praksu"

Zbog sumnje u krivotvorenje liječničke dokumentacije i naknadno upisivanje podataka zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja proslijedit će predmet dr. Milice Ikonomove iz sisačke bolnice Državnom odvjetništvu.

Dio je to konačnog zaključka inspekcije pokrenute nakon prijava brojnih roditelja koji su javno istupili još u kolovozu tvrdeći da dr. Ikonomova, tada pedijatrica u spomenutoj bolnici, djeci izmišlja dijagnoze, preventivno im daje antibiotike i stavlja ih u inkubator te na infuziju, ali i vrijeđa majke te kolege. Nalaz inspekcijskog nadzora dovršen je, a osim navedenog, utvrđeno je i "povećanje učestalosti nekih dijagnostičko-terapijskih postupaka u odnosu na prethodno razdoblje te u odnosu na uobičajenu praksu u OB Sisak i dobru kliničku praksu".

U zaključku inspekcije Ministarstva piše i da je – zamijećena veća učestalost produženja hospitalizacije novorođenčadi, odvajanja od majki i uvođenja umjetne prehrane. Međutim, sankcije su, čini se, izostale jer je tadašnji sanacijski upravitelj bolnice dr. Damir Pahić (na slici) u međuvremenu zbog pravomoćne presude za zloporabu obavljanja dužnosti državne vlasti dobio otkaz, a i roditelji i liječnici upozoravali su ga na postupke dr. Ikonomove. No, reakcije nije bilo, što je utvrdila i inspekcija sljedećom rečenicom: "Dobra praksa upravljanja nalagala bi analizu, no ona je ovdje izostala". Ali, izgleda da će izostati i kazna za nemar.

>> Djeci bez potrebe daje antibiotike i infuziju, a nas i kolege vrijeđa 

>> Inspekcija: Liječnica je zdravoj djeci davala antibiotike

Komentara 8

Avatar SimeDjodan
SimeDjodan
14:56 22.11.2014.

Zanimljivo, evo slike upravitelja, a gdje je slika liječnice?

MA
malena1983
13:34 22.11.2014.

Samo kod nas...

KO
kojesta
13:48 22.11.2014.

znaci u hr se doticno ministaarstvo prima svog posla, samo ako se neka stvar zabukta u medijima. znaci onda su i mediji krivi ako netko napr. godinama sa polomljenim rebrima i kicmom, napr. ne dobije svoju dg. kao tumor kostane srzi. jednom ministarstvu "zdravlja" je to normalno. a mediji se ne zele previse zamjeriti. tipico hr.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije