Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26.11.2014. u 12:00

Božidar Kalmeta, zadarski gradonačelnik pod istragom zbog malverzacija oko gradnje autocesta, ostat će zapamćen kao ministar prometa u čije su vrijeme uvedene neobične prakse...

Božidar Kalmeta, zadarski gradonačelnik pod istragom zbog malverzacija oko gradnje autocesta, ostat će zapamćen kao ministar prometa u čije su vrijeme uvedene neobične prakse. Za dvostruko bojenje tunela već znamo, a iz iskaza Josipa Sapunara istražiteljima, o kojem piše Jutarnji, doznajemo i za drugu inovaciju. Na dionici Split – Ploče kamen iz iskopa najprije bi se odlagao uz cestu, potom bi se plaćala “sanacija odlagališta”, a zatim bi isti kamen izvođači ugradili u autocestu kao da je isporučen iz kamenoloma. Ako mogu dva puta bojiti tunele, mogu i dva puta platiti “svoj kamen”.

Staro željezo

Razrezao čeličnu lansirnu rampu za lansiranje torpeda, jedinstvenu u svijetu

Nazmi Jašari, kradljivac iz Rijeke, naći će se ovih dana pred nadležnim sucem zbog teške krađe jer je, među ostalim, ukrao dvije čelične grede od pet metara. Premda su grede teške same po sebi, posebnu težinu krađi daje informacija da je riječ o oštećenju kulturnog dobra jer je Nazmi Jašari, prema navodima iz optužnice, autogenim zavarivačem razrezao lansirnu rampu za ispaljivanje torpeda, jedinstvenu u svijetu. Kada nadležni ne znaju kako zaštititi baštinu, ima tko zna kako je unovčiti.

Pobuna

Grčić pozvao bankare na neposluh vlasnicima

Branko Grčić, potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske, poručio je bankarima da ne slušaju savjete i upute svojih vlasnika, banaka majki, već da bi trebali slijediti njegove upute. Ipak je on dokazani gospodarski genijalac.

Dok biskupi šute, svećenici mudruju

Zašto se papine riječi ne odnose na Crkvu u Hrvata

Želimir Puljić, predsjednik HBK i zadarski nadbiskup, u propovijedi u zadarskoj katedrali za blagdan sv. Krševana nije spominjao kritike pape Franje na naplaćivanje u Crkvi. Dok hrvatski biskupi izbjegavaju vruću ali aktualnu temu, obični svećenici pune novine zanimljivim intrepretacijama papinih riječi. Tako fra Ante Kukavica, gvardijan splitskog Kapucinskog samostana, uvjerava da je pristojba od 300 kuna „mali iznos jer toliko stoji jedna ženska frizura“, a vlč. Petar Zeba iz Cernika tumači da se papine riječi „definitivno ne odnose na Crkvu u Hrvata“, već na „takse u zapadnim zemljama“. Biskupi bi se trebali oglasiti barem da vlč. Zebi objasne da Hrvatska nije na istoku nego na zapadu.

>>Kolinda Grabar Kitarović lupila šakom po tipkovnici

>>Umjesto suda i policije, Bandića prate novinari

Komentara 7

LU
lukabulic
12:25 26.11.2014.

jutarnji je dobio oprost dvi milijarde poreznih obveza i dužan je ovoj vladi uslugu -ko vijeruje jutarnjem mora da je još u bunilu od derneka i maligana-

LA
lastman2214
14:48 26.11.2014.

Nama je spas samo u HDZ-u. Oni su krali ali su i nama malo dali

BL
Blomberg
13:49 26.11.2014.

A gdje je nestalo i sve ostalo ima toga dosta za objasniti, a najzalosnije je da su takovi i dalje na raznim funkcijama uz mnogo onih koji bi sve te zadatke kud ikamo posteno i bolje vodili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije