Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
K. Grabar Kitarović

'Inicijativa predsjednika Josipovića je bijeg od stvarnosti'

Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/6
19.10.2014.
u 16:05

Kolinda Grabar Kitarović drži nevjerojatnim da netko iz izvršne vlasti zove zakonodavnu vlast u svoj ured i predstavlja rezultate jedne ankete

Prilikom današnjeg boravka u Istri HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović komentirala je inicijativu predsjednika Josipovića o ustavnim promjenama. Drži nevjerojatnim da netko iz izvršne vlasti zove zakonodavnu vlast u svoj ured i predstavlja rezultate jedne ankete.

- Inicijativa predsjednika Josipovića je bijeg od stvarnosti, zamagljivanje stvarnih problema, Hrvatska se nalazi u dubokoj krizi, ali nije riječ o ustavnoj krizi i može se rješavati ustavnim promjenama, pogotovo ne dva mjeseca prije izbora. Riječ je o dubokoj gospodarskoj i socijalnoj krizi, krizi proračuna koji nam je pred kolapsom, činjenici da opet imamo preko 300 tisuća nezaposlenih, ne možemo bježati od tih problema, a to je ono što predsjednik Josipović čini posljednjih pet godina i što ga čini suodgovornim za stanje u državi – kazala je Grabar Kitarović te najavila da će kao predsjednica Hrvatske neprestano upozoravati na ključna pitanja i svaku vladu, bez obzira tko je na njezinu čelu, upozoravati na ono što je problem u državi.

Ne možemo si dopustiti, kazala je, da nam te probleme rješavaju stranci, EU i MMF. Najavila je da će već ovih dana predstaviti svoj program i jasno progovoriti o gospodarskom i socijalnom stanju u državi, ali i vanjskoj politici koja je, kazala je, nepostojeća navodeći primjer kada je nedavno u Beogradu srpski predsjednik Nikolić izjavio da Srbija nije vodila agresivnu politiku ni prema kome.  

 - Je li se netko od hrvatskih vlasti oglasio o tome, ta izjava ne pridonosi bilateralnim odnosima između Hrvatske i Srbije, niti regionalnim odnosima, niti dobrosusjedstvu. Naša vlast jednostavno       nema politiku prema BiH, prema Srbiji, prema EU. Vrijeme je da se tome stane na kraj – kazala je Grabar Kitarović poručivši da će ovih dana žestoko progovoriti o vanjskoj politici, o nacionalnoj       sigurnosti, o gospodarskom, socijalnom i drugom stanju, o onome što, naglasila je, ulazi u ovlasti predsjednika Hrvatske.

Na pitanje o Milanu Kujundžiću i Ivanu Rudi kazala je kako je svaki predsjednički kandidat dobrodošao. Vjeruje da će građani njezin program prepoznati, jer se želi usredotočiti na ono što je ključno za razvoj Hrvatske i bolji život građana.

Na pitanje o monetizaciji Grabar Kitarović odgovorila je kako se tome apsolutno protivi.  

 - Hrvatski narod je te ceste platio, mi smo znali i znat ćemo upravljati, moramo pronaći modele. Ako se strancima isplati preuzeti autoceste, onda se isplati i nama. Dugoročno je to ulaganje u hrvatsku privredu, gospodarstvo – rekla je zaključivši kako završetkom jadransko-jonske ceste, njihova vrijednost može samo rasti. O monetizaciji od strane hrvatskih fondova može se raspravljati no, naglasila je, hrvatske autoceste moraju ostati u hrvatskom vlasništvu. Nema nikakve monetizacije, nikakvih koncesija, to je nešto što nam može nositi čisti dobitak, zaključila je.    

Nakon obilaska maslinika "Oleum maris", a uoči održavanja klauzure HDZ-a u Pazinu Kolinda Grabar Kitarović posjetila je Sajam pršuta u Tinjanu.

>> 'Josipovićevo pismo Leki mali je demagoški, jeftini štos'

>> Kolinda Grabar Kitarović imala operativni zahvat na desnoj ruci

Komentara 53

TE
teoodd
16:35 19.10.2014.

Josipovica treba prepustiti zaboravu.....

Avatar tajar
tajar
16:37 19.10.2014.

Ankete i pisma labuđi su poj uzdrmanog Josipovića.

Avatar jimyk127
jimyk127
16:45 19.10.2014.

Lijepa naša Kolinda ,buduća predsjednica Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije