Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ustavni sud

Ingrid Antičević Marinović donijela prvu odluku, i to protiv HDZ-a!

Ingrid Antičević Marinović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
30.06.2016.
u 22:26

Odluku je donijela jednoglasno sa sucima dr. sc. Marijem Jelušićem i Lovorkom Kušan jer HDZ nije imao dokaza za svoje tvrdnje o neregularnosti lokalnih izbora u Vrgorcu

Ustavna sutkinja Ingrid Antičević Marinović donijela je svoju prvu odluku na Ustavnom sudu. I, s gledišta njezinih donedavnih kolega iz SDP-a, reklo bi se da je mandat odlično započela jer je riječ o odluci protiv HDZ-a!

Ali, hadezeovci se nemaju što žaliti jer je u Hrvatskom saboru bila i njihov izbor za ustavnu sutkinju. K tomu, odluku je donijela jednoglasno sa sucima dr. sc. Marijem Jelušićem i Lovorkom Kušan jer HDZ nije imao dokaza za svoje tvrdnje o neregularnosti lokalnih izbora u Vrgorcu.

Čak ni HDZ-ov član biračkog odbora Dražen Tolj, a ni promatrači nisu imali primjedbi na od svih članova odbora i promatrača potpisani zapisnik. Tolj se naknadno “sjetio” da nije uvrštena njegova primjedba zbog raspadnute biračke kutije, što je pomiješalo ispunjene i prazne listiće te na kraju dovelo do nekakvog usuglašavanja biračkih listi i glasačkih listića. Stoga je odbijena žalba HDZ-a. 

>>'Izbor ustavnih sudaca pokazao je da je moguće postići suglasje, što je dokaz zrelosti političkog sustava'

Komentara 96

JU
juma
23:49 30.06.2016.

Ustavni suci su najugledniji pravnici i siva eminencija jednog društva. Kod nas je opće srozavanje svih društvenih vrijednosti vidljivo i po tome što je ova gospodja postala članom toga uvaženog tijela. I što je najgore, nije jedina koja ne bi smjela biti tamo.

Avatar pendreck
pendreck
23:36 30.06.2016.

ajme meni, sama imena vrhunskih intelektualaca- sudaca, medun. ugleda.

BA
bakulušić
22:43 30.06.2016.

Ja mislim da gospođa Ingrid, prije svakog zasjedanja i nakon završetka, gordo uzvikuje: - Smrt fašizmu-sloboda narodu! Možda su je baš zbog toga i izabrali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije