Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ines Strenja-Linić:

'Provjerit ću u koliko je slučajeva ukinuta invalidnina djeci s Downovim sindromom'

Ines Strenja-Linić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
17.05.2016.
u 18:03

Uvijek ćemo se zalagati za ranjive društvene skupine i biti njihov glas u Saboru i javnosti, poručila je predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku

Ines Strenja-Linić, Mostova saborska zastupnica i predsjednica saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku, rekla je kako će poduzeti sve potrebne mjere i provesti detaljnu provjeru kako bi se doznalo u koliko slučajeva je donesena prvostupanjska odluka o ukidanju invalidnine djeci s Downovim sindromom, priopćio je danas Most. 

Time je reagirala na informacije da novo jedinstveno tijelo vještačenja djeci masovno ukida invalidnine od 1250 kuna. U Mostu kažu da se koncept Zakona o jedinstvenom tijelu vještačenja, donesen od strane prošle Vlade, činio dobrim, ali je razočarao u praksi. Veliki problem, navode, predstavlja nedostatak stručnjaka, "jer vještaci koji su ranije procjenjivali invalidnosti i preglede osoba prije umirovljenja sada obavljaju preglede djece, što je potpuno neprimjereno".

- Osobno ću provjeriti u koliko slučajeva je donesena prvostupanjska odluka koja je rezultat nepripremljenog Zakona o jedinstvenom tijelu vještačenja prošle Vlade. Posve je nedopustivo da zbog loše provedbe zakona pate oni najugroženiji – naša djeca. MOST nezavisnih lista intenzivnom je kontaktu s nadležnim ministarstvima od kojih tražimo da se svako negativno rješenje odmah ispita te da se djeci s Downovim sindromom odobri prijeko potrebna invalidnina. Uvijek ćemo se zalagati za ranjive društvene skupine i biti njihov glas u Saboru i javnosti – poručila je Strenja-Linić u priopćenju.

>> Sinčić Petrova prozvao 'Lažo': Nije mu moralno govoriti o smjeni Karamarka, a moralno mu je varati svoj narod

>> Što će se promijeniti kad moja kći kad napuni 27 godina, više neće imati Downov sindrom?

Komentara 8

OB
ObrenM
19:09 17.05.2016.

Ova "nije znala"niti da nije imala pravo na besplatno dopunsko-moralna vertikala skrbi o potrebitima.

DL
dr Luigi
09:13 18.05.2016.

Iz Rijeke sam,dobila je moj glas i sada me je sram,nikad više.

Avatar mimica
mimica
21:16 17.05.2016.

Htio bi vidjet onog koji ce mi ukinuti to pravo za dijete i onog ko ce potpisat rjesenje. Skakat ce kroz prozore ministarstva razno raznih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije