Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TURIZAM

Independent o Lošinju: 'Zapostavljeni dragulj u hrvatskoj kruni'

lošinj
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
1/5
27.05.2016.
u 17:28

Lošinj nudi klasičnu jadransku idilu, piše britanski list

Strani mediji često pišu o hrvatskim prirodnim ljepotama. Prošli tjedan britanski Independent tako je objavio članak o Lošinju.

Ovaj list Lošinj naziva prekrasnim otokom, velikim za hrvatske standarde, pomalo zapostavljenim draguljem u hrvatskoj kruni. Poznat je po tri stvari - po svojoj luci, kao nekadašnje najdraže ljetovalište austrougarskog cara Franje Josipa, a danas je najpoznatiji kao "otok wellnesa i vitalnosti".

- S obzirom na to da je relativno opskuran i neiskvaren, Lošinj nudi klasičnu jadransku idilu u gotovo savršenom obliku: bistra tirkizna mora, lijepo vrijeme, kršne strme krajobraze i prijateljsku dobrodošlicu, kao i glavate želve i dupine - piše Independent, dodajući da Veli i Mali Lošinj djeluju kao rani nacrti Portofina, "poput Italije bez aspiracije".

>> CNN nas nahvalio: Ovo je jedno od pet idealnih mjesta za bijeg od stvarnosti

>> Huffington Post: U Hrvatskoj su neki od najljepših ostataka antike

Komentara 2

IV
ivanjoksimovic
18:08 27.05.2016.

Losinj je najbolje sto Hrvatska ima, zajedno sa Cresom. Super je sto turizam tamo jos uvek nije masovan, ali puno toga je zapostavljeno poput lecilista za plucne bolesti. Artatore izgleda uzasno. Kampovi su katastrofa. A i kasarna bi mogla lepo da se iskoristi. Jedna dama sa Losinja je tealizovala lepu ideju nazvanu "Miomirusni vrt". Vise takvih projekata je tamo potrebno.

IP
ispeci.pa.reci
18:04 27.05.2016.

kako neznate odabrati naslov članka ili to namjerno radite

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije