Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Twittervju: Lidija Jagarinec

Imunološki zavod u štrajku, država bez dogovora za spas

Lidija Jagarinec
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
21.10.2014.
u 07:10

Povjerenica Sindikata energetike, kemije i nemetala u Imunološkom govori o razlozima štrajka

Proces mirenja nije uspio i odlučili ste se na štrajk?

Ideja je bila mirenje i uprava je predlagala da pričekamo do petka, odnosno nakon sjednice Vlade, kada se prema najavama trebalo naći rješenje.

No kako već mjesecima slušamo da će se rješenje brzo naći, a nije, sindikat se odlučio na štrajk. Radnici nisu primili plaće za kolovoz i rujan.

HZZO je obećavao pozajmicu?

Varga je mahao s pet milijuna kuna pozajmice, no to se nije dogodilo. Oko 80 posto radnika je u štrajku.

Jedini prihod koji imate jesu prihodi od virusnih cjepiva?

Da, no uzme li se u obzir da su nam bakterijska cjepiva i krvni derivati donosili 80 posto prihoda, jasno je da se prihodima od virusnih cjepiva ne možemo spasiti. Jer nama ne treba samo novac za isplatu plaća nego i za, primjerice, održavanje.

Tko je kriv za takvu situaciju?

Država ima većinski udjel, a koče li resorna ministarstva, HZZO ili DUUDI, ne znam. Nama su dozvole oduzete prije godinu i pol, a otad nema jasnog dogovora kako nam pomoći. 

>> Imunološki zavod još na čekanju, ovaj put zbog HZZO-a 

>> Vrdoljak i Varga od Vlade ubrzavaju privatizaciju

Komentara 2

BU
butro2602butro
09:35 09.12.2014.

Da čovjek ne povjeruje, radnici nisu dobili osobni dohodak za četiri mjeseca pa onda dobiju prodajom lijekova novac za jedan mjesec a država uzme svoje za sva četiri mjeseca iako nije uplačeno za sva četiri mjeseca, pa gospodi na vlasti još jedan šamar, otimaju sirotinji da bi namirili potrebe za Josipovićevu kampanju,alaj komunisti vole svoj narod, kad god im se digne ona stvar idemo narode skidaj gaće.

BG
baba.goga.5
11:56 23.10.2014.

savršeno je sve objašnjeno u emisiji "Oluja" na "Mreža TV" od 20.1 2014 !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije