Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.07.2014. u 14:00

To što je ljeto ne znači da su stali ratovi ili da su završile ekonomske krize.

Tko zna što se događalo u glavi onome tko je slagao ljetnu shemu HTV-a.  Ukinuli su tzv. ozbiljne emisije jer ipak se ozbiljni novinari državne televizije moraju odmoriti da bi najesen mogli licitirati neke nove ozbiljne  emisije, ali Fokus su ostavili. Ako Danku Družijaniću smeta sunce pa na odmor ide u nekom drugom godišnjem dobu, neka. To što je ljeto ne znači da su stali ratovi ili da su završile ekonomske krize.

Ali zbrci u HTV-ovoj  koncepciji sezone kiselih krastavaca tu nije kraj. Žuti marker, ljetni talk show, odjednom se bavi ozbiljnom temom poput obnove Gunje. Ako je show  ljetni, valjda bi se trebao baviti lepršavim temama, a ne takvom mukom kao što su posljedice slavonske kataklizme. Pogotovo uz voditeljicu Nevenu Rendeli, koja je sva nekako ljetna i kojoj ni mudro napućene usne sinoć nisu pomogle da djeluje ozbiljno.

Zadržavajući imidž lutkice i tamo gdje mu nije mjesto, možda, ali samo možda zato što su je kao atraktivnu ženu strpali u ladicu zabavnog programa, Nevena je odradila Žuti marker na rubu korektnosti, bez prave voditeljske žice. Srećom, u pomoć joj je priskočio  dobro izabran gost, novinar 24 sata Ivan Pandžić, koji je savršeno dijagnosticirao – napokon netko! što se to dogodilo otkad su se ljudi vratili u poplavljena sela istočne Slavonije. A dogodili su se nejasni kriteriji pri obnovi i podjeli pomoći, plodno tlo za nepravdu, a time i za  nezadovoljstvo i nervozu. Bravo, kolega Pandžić! No, kad već HTV nema pravi  ljetni show, uz sve moguće druge reprize mogli su nam ponuditi i neke  stare, predrecesijske Jadranske susrete. Za malo TV sunca.

PLUS

Premda nijedna nacionalna televizija nije uspjela saznati što se točno događa s ministrom Ostojićem, izvještaj Mirjane Posavac barem je bio najkraći i najprecizniji.

MINUS

 HTV-ov intervju sa Serenom Williams bio je ekskluzivan, ali i potpuno upropašten lošom sinkronizacijom. Zar u Umagu nema novinara koji govori  engleski?

>>Milanović s cigaretom izgleda kao štreber i mamin sinek

>>Tim Judah u Dnevniku HRT u rušenju aviona povukao paralelu s našim ratom

Komentara 3

DU
Deleted user
15:09 22.07.2014.

Gospođo novinarka dotičnoj gospodićni dalekovidnica služi za promociju svoje robice. O emisijicama koji ona vodi,iste nemaju veza sa ozbiljnim novinarstvom. Teško je nekom kazat da nešto nezna,a ja joj velim da je ona eklatantan primjer.

DU
Deleted user
17:01 22.07.2014.

Ne umišljajmo si. Ispraznim gledateljima takva ispraznica upravo je po mjeri.

RE
rem
22:00 22.07.2014.

Blagi užas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije