Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18. obljetnica smrti Gojka Šuška

'Imao je viziju stoljetna sna hrvatskog naroda - suverenu Hrvatsku'

Na Mirogoju posjećeni grobovi onih koji su obilježili hrvatsku povijest
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
03.05.2016.
u 13:11

Izaslanik predsjednice Republike i njezin savjetnik za branitelje Ante Deur izjavio je nakon svečanosti da je Šušak imao viziju stoljetna sna hrvatskog naroda, a to je suverena Hrvatska

U povodu 18. obljetnice smrti, počast hrvatskome ratnom ministru obrane Gojku Šušku u utorak je odala Zajednica branitelja HDZ-a "Gojko Šušak", a na komemorativnim skupom naglašena je njegova velika uloga u ustrojavanju Hrvatske vojske te povezivanju iseljene i domovinske Hrvatske.

Vijence na grobu ratnog ministra obrane na zagrebačkom groblju Mirogoj položili su i svijeće zapalili izaslanik predsjednice Republike Ante Deur, izaslanik predsjednika Sabora, saborski zastupnik Željko Glasnović, izaslanik ministra obrane Tomislav Ivić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general Mirko Šundov, izaslanik ministra branitelja Ivan Vukić, predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a Željko Dilber te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Gojko Šušak (Široki Brijeg, 16. ožujka 1945. – Zagreb, 3. svibnja 1998.), koji je obnašao i dužnost ministra iseljeništva, bio je ratni ministar obrane od 1991. do svoje smrti. Jedan od najbližih suradnika predsjednika dr. Franje Tuđmana dao je velik doprinos u ustrojavanju, jačanju i ratnim operacijama Hrvatske vojske i stvaranju neovisne države Hrvatske. 

Izaslanik predsjednice Republike i njezin savjetnik za branitelje Ante Deur izjavio je nakon svečanosti da je Šušak imao viziju stoljetna sna hrvatskog naroda, a to je suverena Hrvatska. Pod vodstvom prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i ministra obrane Gojka Šuška stvorena je jaka pobjednička vojska, istaknuo je.

To je, nastavio je, nešto što je dalo snagu hrvatskom narodu i svim njezinim državljanima, da je ta vizija tu i da će biti uz nju hrvatski policajci, gardisti i zatim gardijske brigade. Hrvatska vojska je obranila, a 1995. godine i vratila okupirana područja u ustavno-pravni poredak RH, podsjetio je.

Na pitanje o situaciji sa šatorom koji su prosvjednici ispred Ministarstva branitelja nakon 555 dana prosvjed​a poslali u Vukovar u Muzej Domovinskog rata, a vukovarski branitelji ocijenili da on nema veze s Domovinskim ratom, Deur je kratko rekao da je dijalog bitan i kako je bitno da se dijalog nastavlja. U svakom dijalog se nalazi i pozitivno rješenje, poručio je.

>> Tuđman, Šušak i Bobetko bez prava na presumpciju nevinosti

Komentara 13

Avatar ilikebacon
ilikebacon
17:06 03.05.2016.

Jedinu viziju koju je imao pizza-man iz Kanade je svoju ruku u dzepu hrvatskog naroda, sto je i ostvario....

HH
helgin@hogar
16:48 03.05.2016.

on i tudjman su dva zlocinca, nisu obranili hrvatsku kako se trebalo obraniti, izvrsili agresiju na susjednu drzavu i pokrenuli najvecu pljacku u hrvata! hvala im! a jedan pizza man i partizanski general nemaju nikakve veze sa ustastvom! oni su voljeli sebe i svoj dzep, a vlast im bila slast

ST
Stipan
13:40 03.05.2016.

Stvorili su državu da bi je mogli opljačkati i uništiti . Dok su pošteni bili u rovovima , oni su pljačkali. Kad više nije bilo plijena , rat se završio. Neznam koji je inteligentni vizionar bio Šušak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije