Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bogatstvo M. Novaka

Ima teniske terene i vile na moru, a po gotovinu odlazi u BiH

mladen novak
Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
1/2
20.12.2013.
u 07:48

Nećemo pokretati pitanje smjene dok se ne završi istraga koja se vodi s druge strane granice, tvrdi Horvat (HDZ)

Mladen Novak (53), predsjednik Skupštine Međimurske županije i šef međimurskog SDP-a, povukao je s dnevnog reda jučerašnje sjednice odluku o prodaji županijskog zemljišta njegovoj tvrtki C Lab za 186.000 eura. Prije toga vijećnicima je ponovio što se dogodilo na graničnom prijelazu na kojem su carinici u njegovu Passatu pronašli neprijavljenih 74.000 eura.

I supruga u politici

– Nakon svega odlučio sam odustati od kupnje zemljišta – rekao je Novak koji je u srijedu navečer dobio i potporu predsjedništva međimurskog SDP-a.

– Tu potporu ne smatram isključivom nego uvjetnom, do okončanja postupka. Oni su mi samo povjerovali da je moja strana priče kakva jest – objasnio je Novak. Njegov “peh” s eurima na granici s BiH ostao bi bez političke rasprave da se jučer nije javio šef međimurskog HDZ-a Darko Horvat koji smatra da je događaj na granici “daleko od uobičajenog”. Istaknuo je detalj da se Novak, koji tvrdi da je novac mislio prijaviti na hrvatskoj strani granice, nije ni pripremio za prijavljivanje jer nije imao potrebnu dokumentaciju. Kao što je Novak sam priznao, kod sebe nije imao ugovore o zajmovima pa je pitanje kako bi carinicima uopće dokazao podrijetlo novca. Jedan od dvojice prijatelja od kojeg je posudio novac navodno radi, ili je radio, u kladionici u BiH, s kojom je C Lab, prema referencijama objavljenima na službenoj stranici te informatičke tvrtke, surađivao. Tvrtka uz ostalo izrađuje i softver za kladionice.

– Nećemo pokretati pitanje smjene dok se ne završi istraga koja se prema mojim informacijama vodi s druge strane granice – zaključio je Horvat i upitao župana Matiju Posavca (HNS) hoće li od DORH-a i USKOK-a zatražiti provjeru kako su stečene nekretnine koje je Novak kupovao posljednje tri godine.

Horvata zanima kako to da je Novak kupovao nekretnine, a sad umalo i županijsko zemljište iako je sam priznao da ima problema s likvidnošću pa mora na takav način posuđivati novac. Novak i njegova supruga Ivanka, koja je također politički aktivna, zamjenica je načelnika općine Nedelišće, žive u selu Slakovcu pokraj Čakovca u kući s teniskim igralištem.

Jedini na natječaju

Osnovali su i teniski klub koji nosi ime tvrtke C Lab, a okuplja pedesetak djece koja ne plaćaju članarinu. Vlasnici su i Ville Novak na otoku Čiovu. Zgrada, prema podacima s internetske stranice, ima osam novih i moderno opremljenih apartmana, no u intervjuu lokalnom tjedniku prije nekoliko mjeseci Novak je rekao da na Čiovu imaju 16 apartmana. Tvrtka C Lab bavi se razvojem softvera i hardvera, a prihodi joj rastu iz godine u godinu. Lani je ostvarila 7,8 milijuna kuna prihoda i 1,2 milijuna kuna dobiti. Osim C Laba u Čakovcu, Novak ima i tvrtku C Junior u Slakovcu. Po struci je diplomirani inženjer građevine. Nakon što je završio Građevinski fakultet, zaposlio se u GK Međimurju, čiji je bio stipendist. Prije 21 godinu sa suprugom i partnerima ušao je u privatni biznis. Odluka o kupnji županijskog zemljišta, na kojoj je planirao otvoriti tvrtku sa 20 visokoobrazovanih radnika, bila bi na neki način kruna poslovne karijere. Odluka bi vjerojatno bila i izglasana jer se jedini javio na natječaj, a HNS i SDP imaju većinu u Županijskoj skupštini. HNS-ov župan Posavec stao je na Novakovu stranu.

– U ovoj situaciji na granici on nije sudjelovao kao predsjednik Skupštine ili SDP-a niti se radilo o javnom novcu, već o čisto privatnoj stvari. SDP je kao naš koalicijski partner stao iza Novaka i mi ćemo to poštovati. Novak mi je objasnio situaciju i ja mu vjerujem – rekao je jučer Posavec. 

Ključne riječi

Komentara 80

Avatar Zampić
Zampić
07:58 20.12.2013.

SDP je prava partija Kod njih parole nikad ne umiru: Smrt fašizmu snađi se druže . . ............a račun u krčmi sa mnogo krčmara plaća hrvatski puk

DU
Deleted user
08:28 20.12.2013.

to mu je prijatelj Mesic savjetovao da kaze da je lovu posudio od "prijatelja" .....al ja mislim da su krivci hdz-ovi carinici ......... bljuuuuuv

DU
Deleted user
08:19 20.12.2013.

Ma to nije moguće. Pripadnik tako poštene i transparentne stranke ne može raditi ništa protuzakonito. Oni se pošteni rode i takvi su cijeli život. Ovo su Karamarkova podmetanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije