Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
revizori 
o jovanoviću


Ilegalcima u stanovima znanstvenih novaka još je plaćao i režije

Željko Jovanović
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
02.12.2014.
u 00:15

Jovanović se lani očito nije dobro snalazio s financijama pa je tako za zaposlene u osnovnim školama isplanirao troškove za plaće i naknade za prijevoz u iznosu od gotovo 4,2 milijarde kuna, a trebalo mu je 4,5 milijardi kuna.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta te bivši ministar Željko Jovanović i za 2013. godinu dobili su od Državne revizije uvjetno mišljenje i niz kritika.

Jovanović se lani očito nije dobro snalazio s financijama pa je tako za zaposlene u osnovnim školama isplanirao troškove za plaće i naknade za prijevoz u iznosu od gotovo 4,2 milijarde kuna, a trebalo mu je 4,5 milijardi kuna. Revizija je uočila i probleme s planiranjem korištenja sredstava iz fondova EU pa je prvotno za realizaciju pet projekata planirano 98,4 milijuna kuna, da bi se rebalansom to smanjilo na 63,2 milijuna kuna.

Pokazalo se da su za te projekte uplaćena 43,3 milijuna kuna, što je 31,6 posto manje od planiranog. Upravljanje stanovima namijenjenim znanstvenim novacima područje je gdje su se Ministarstvo i Jovanović pokazali posebno lošim. Revizija upozorava da je od 122 stana na Borovju u vlasništvu Ministarstva, samo njih 80 u najmu, 20 ih je prazno, a u 22 žive ilegalni stanari pa se dogodilo da su troškovi održavanja tih stanova i nekoliko puta viši od prihoda ostvarenih najmom.

Tako je za te stanove potrošeno 998.227 kuna, dok je od najamnina uprihođeno svega 290.213 kuna. Iz Revizije podsjećaju da je za veći dio stanova istekao ugovoreni rok najma, a poseban je problem i što Ministarstvo nije pokretalo sudske postupke za bespravno useljene stanove, dapače, nastavilo je plaćati režije za te ilegalne stanare.

>> Jovanović odgovorio Šimuniću: Dosta je ovog desničarskog popovanja!

Komentara 20

BU
Bulaba
00:38 02.12.2014.

Tužiti ga sa nanesenu štetu.

TV
tv5378
01:42 02.12.2014.

Bivsi minister u nemilosti vlastite Partije.U Rjeci nije izabran cak ni za podpredsjednika,postenjacina I obozavatelj Draze Mihajlovica.Drazo!Drazo! Drazo!

GU
General_U
01:30 02.12.2014.

ma vi se sgurno šalite zar i on.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije