Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'hrvatska jedinica za uspješnost'

IDS proslavio 26. obljetnicu i jednoglasno dao povjerenje vodstvu stranke

Sabor IDS-a
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/13
13.02.2016.
u 22:24

"Blokirat ćemo svaki pokušaj ugrožavanja temeljnih ljudskih prava i građanskih sloboda", ustvrdio je Miletić.

Članovi sabora Istarskoga demokratskog sabora (IDS) danas su u Umagu u povodu 26. obljetnice osnutka stranke jednoglasno iskazali povjerenje Predsjedništvu IDS-a na čelu s predsjednikom Borisom Miletićem.

"Danas slavimo 26 godina uspjeha kakvim se ne može pohvaliti ni jedna druga stranka u Hrvatskoj“, poručio je predsjednik IDS-a Boris Miletić obrativši se članovima sabora i zahvalivši svima koji su "pomogli u promicanju vrijednosti IDS-a".

Ustvrdio je da je Istra danas „hrvatska jedinica za uspješnost", te da su Liburnija, Primorje i otoci također u samom vrhu, daleko iznad hrvatskog prosjeka. To treba zahvaliti prvenstveno "našim građanima, našim vrijednim i radišnim Istrijanima", naglasio je Miletić koji smatra da je IDS danas stranka koja treba ne samo Istri, nego i cijeloj Hrvatskoj.

 Po njegovim riječima, IDS predstavlja protutežu pokušajima radikalizacije društva i čvrst jamac da se civilizacijski standardi koji su uspostavljeni u Hrvatskoj posljednjih godina neće srozavati.

"Blokirat ćemo svaki pokušaj ugrožavanja temeljnih ljudskih prava i građanskih sloboda", ustvrdio je Miletić. Ocijenio je da je "IDS najvjerodostojnija stranka lijevog centra koja će se boriti i znati izboriti za ljudske slobode". Stoga, smatra on, građani od ove stranke mogu i dalje očekivati da će nastaviti štititi prava svih manjina i njegovati multikulturalnost.

"Sve drugo vodi nas nazad u ponor 90-ih iz kojeg se Hrvatska teškom mukom iščupala", rekao je Boris Miletić dodavši kako IDS neće "dozvoliti da se naša djeca vrate u mrak isključivosti i besmislenih rasprava o devedesetima i četrdesetima". Cilj IDS je, poručio je Miletić, "odgajati kozmopolitsku, otvorenu i tolerantnu generaciju koja ne mora brinuti o elementarnoj egzistenciji, koja se obrazuje na najboljim svjetskim sveučilištima i koja je kompetitivna na svjetskom tržištu".

 "To su vrijednosti koje ćemo beskompromisno braniti u Saboru i u svim drugim institucijama, a svojim ćemo primjerom i sljedećih 20 godina pokazivati kako se gradi moderno, tolerantno i prosperitetno društvo", zaključio je predsjednik IDS-a.

 Potpredsjednik IDS-a i istarski župan Valter Flego izjavio je da je IDS stranka koja govori o problemima građana Istre.

 "Na izbore smo izašli samostalno, protiv dvije velike sile, i unatoč svim izazovima ostali dosljedni svojim temeljnim vrijednostima i obranili ih. Pristajali na kompromise koji se kose s našim uvjerenjima nismo i nećemo jer mi svojim uvjerenjima ne trgujemo", istaknuo je Valter Flego.

 IDS-ov zastupnik u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić naglasio je kako vjeruje da će IDS ovaj trend povećanja glasova nastaviti i na budućim izborima jer, kako je rekao, "IDS je svjetionik Hrvatske, a može biti i svjetionik Europe".

 "IDS će uvijek njegovati svoje temeljne vrijednosti, između ostalog multikulturalnost, pa i ako nitko drugi neće", naglasio je Jakovčić dok je predsjednik IDS-a Pule Valter Boljunčić istaknuo je da se na potporu IDS-a može računati samo ako se prihvate vrijednosti njihove temeljne politike, prvenstveno decentralizaciju i regionalizaciju.

>> Niti jedan čovjek koji ne poštuje temeljne ustavne odredbe ne može biti član Vlade

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar zetvukovarski
zetvukovarski
10:29 14.02.2016.

A Jakovčić je najsvjetlija točka u tom svjetioniku.Naime on je toliko sposoban da je kupio cijelo selo u Istri i odmaglio uz pomoć Milanovića u Brisel

OB
Objektivno...
09:20 14.02.2016.

Praznik demokracije je kada se oponentima zabrani dolazak na glasanje kao u jednoj crvenoj humanitarnoj udruzi koja se milijunima i milijunima kuna napaja iz raznih lokalnih proračuna

GU
General_U
13:23 14.02.2016.

jednoglasno ha ha haa živilo ids jednoumlje koja sekta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije