Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Milanović

Zakone nisam kršio, za predsjednicu ne znam, ali možemo to pokušati raščistiti pred istražnim povjerenstvom

HSU
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/12
06.05.2016.
u 11:21

Dodao je kako ne želi da se šire ovlasti EU i EK. "O svojoj sudbini odlučujemo sami! Treba podvući crtu!"

– To da je netko bio moj privatni obavještajac, to miriše na jeftine špijunske romane – odgovor je to predsjednika SDP-a Zorana Milanovića na teške optužbe koje je izjavila predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović. Podsjećamo, predsjednica je za bivšeg ravnatelja SOA-e Dragana Lozančića rekla da je bio privatni obavještajac Zorana Milanovića. A osim što je odbacio te tvrdnje kao potpuno netočne, Milanović je predsjednici poručio da se ne iznenadi ako je Sabor pozove da svoje navode objasni pred saborskim istražnim povjerenstvom jer “teret dokaza u tom slučaju leži na njoj”.

Optužbe koje je o njemu izrekla predsjednica Grabar-Kitarović Milanoviću nisu teške u sadržaju, ali su, kako kaže, užasno neozbiljne i neodgovorne tvrdnje za nekog tko je predsjednik države.

– Jer u mom i njezinom radu ima puno stvari koje će ostati tajna. Zakone nisam kršio, ne znam je li ih kršila ona, ali možemo to pokušati raščistiti u nekom istražnom povjerenstvu u Saboru. Sabor je iznad predsjednika, ona je dužna odazvati se ako se tako dogovorimo, ali u tom slučaju ona će morati odgovoriti na pitanje što je to o čemu govori, kakve su to zlouporabe – poručio je Milanović. Upitan planira li možda podići i privatnu tužbu protiv predsjednice zbog klevete, rekao je da si on ne može priuštiti privatne tužbe.

– Da sam običan građanin, imao bih razloga u više navrata u posljednjih deset godina, ali stisneš zube i ideš dalje – rekao je.

Poručio je i da je SDP pripravan u svakom trenutku na nove izbore i nastaviti raditi posao koji su, kaže, radili dobro. 

>> 'Sto dana zgubidana: Vlast je ideja, srce i realizacija. To ova Vlada nema'

Komentara 84

KR
kruti23
12:10 06.05.2016.

idete se vratit NE!!!

DU
Deleted user
11:49 06.05.2016.

Tarzana u prasumadiju!!!

DE
dernek
11:43 06.05.2016.

Koju vlast malo sutra pokazo si ti ove 4 godine i dalje sanjaj nije zabranjeno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije