Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
18.02.2017. u 09:15

HDZ-ova Vlada, ako joj je stalo do predsjedničina rejtinga, mora prekinuti trakavicu o selidbi

Preseljenje Ureda predsjednika jedno je od najzvučnijih izbornih obećanja koje je zasigurno pomoglo Kolindi Grabar-Kitarović da u siječnju 2015. pobijedi Ivu Josipovića i postane predsjednica Republike. “Kao predsjednica preselit ću rezidenciju u Visoku ulicu, gdje sam i počela raditi 1993. godine.

To je sasvim primjerena lokacija za predsjednicu Hrvatske jer je Vlada i sada plaća, a ne koristi se i zjapi prazna. To će znatno smanjiti troškove mog ureda”, govorila je na izbornim skupovima Grabar-Kitarović objašnjavajući da će kompleks na Pantovčaku otvoriti za građane, za potrebe osoba s invaliditetom, za djecu s poteškoćama u razvoju ili za koju drugu sličnu namjenu.

Zgodna ideja koja je lijepo zvučala u izbornoj kampanji, no u stvarnosti je bila kratka daha. Čim su stručnjaci za sigurnost izrazili skepsu prema selidbi u Visoku ulicu smatrajući kako ta lokacija zbog različitih razloga nije prikladna za rezidenciju šefa države, vrlo brzo postalo je jasno da provedba te ideje neće biti moguća.

Tada se dogodilo ono što predsjednica nikako nije željela – preseljenje se pretvorilo u medijsku trakavicu, uglavnom negativno intoniranu.

Borbena predsjednica nije odustajala, osnovala je povjerenstvo koje je Vladi trebalo predložiti novu lokaciju za Ured, uporno je ponavljala da će svoje obećanje ispuniti, no stručni argumenti nisu bili na njezinoj strani pa su ovih dana iz Vlade Andreja Plenkovića poslani signali da od selidbe neće biti ništa. Danas znamo ono što smo znali prije dvije godine!

Zašto je trakavica, koja je za predsjednicu potpuno nepotrebna i politički štetna, trajala dvije godine? Jasno je da ju je Vlada Zorana Milanovića podgrijavala baš zato da bi političkoj suparnici nanijela što više štete, ali je čudno što čeka HDZ-ova Vlada. Zašto selidbu i službeno ne stavi ad acta?

Ako je premijeru Plenkoviću stalo do rejtinga predsjednice koja je došla iz njegove stranke, morao bi to učiniti što prije. I time zapravo potvrditi da je mjesto hrvatskim predsjednicima tamo gdje treba biti – na Pantovčaku.

>> Stručnjaci negativno o preseljenju u Visoku ulicu: Kolinda Grabar-Kitarović ostaje na Pantovčaku!

>> 'Da je Kolinda Grabar-Kitarović predsjednica iz naroda i kraljica Balkana, preselila bi se u Grškovićevu'

Komentara 15

Avatar Becarina
Becarina
13:29 18.02.2017.

Dosadni ste. Medijima niko vise ne vjeruje treba vam odgovoriti poput Trumpa.

TW
TWITOIST
12:57 18.02.2017.

Ako se nema sta pametno napisati ,onda ne treba ni ovo.Ovo zanima samo one sto nikad nista pametmo i vrijedno u zivotu napravili

DU
Deleted user
16:00 18.02.2017.

Eh tesko je napustiti Titine dvore,mozes bistu izbaciti,ali Titin je duh uvjek prisutan u toj rezidenciji na Pantovcaku,zato nasi prersidenti vole vladati iz te rezidencije,jer misle dace i oni nekad dostici taj presjednicki rejting.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije