Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka sindikata

I srednje škole izlaze iz štrajka

štrajk
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
02.10.2015.
u 17:28

Od sutra srednje škole u kojima djeluje ovaj sindikat više neće biti u štrajku, poručuje Branimir Mihalinec, šef NSZSSH

Iz štrajka izlaze i srednje škole. Štrajkat će se do kraja današnje druge smjene. Glavni štrajkaški odbor Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama sindikata je na temelju ankete provedene među članovima Sindikata danas donio odluku o zaustavljanja štrajka u srednjoškolskim ustanova, koji je započeo 25. rujna 2015. godine.

Štrajk traje do kraja druge smjene 2. listopada 2015. godine. Od sutra srednje škole u kojima djeluje ovaj sindikat više neće biti u štrajku, poručuje Branimir Mihalinec, šef NSZSSH.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta javlja kako je prema podacima zaprimljenim 2. listopada do 11.00 sati, u 310 srednjoškolskih ustanova, što uključuje i učeničke domove, u štrajk bilo uključeno 24,81% radnika.  Također su izvjestili da je prema podacima zaprimljenim do 15.00 sati, u 212 srednjoškolskih ustanova, što uključuje i učeničke domove, u štrajk bilo uključeno 24,12% radnika.

>> Cvetojević: To je poraz sindikata, napravili su štetu i sebi i učenicima

Komentara 7

Avatar plastičar
plastičar
14:57 02.10.2015.

aj hvala Bogu vise, da su samo koji dan duze ostali, moralo bi se i subotama ici u skolu, ovako ce ipak naci nacina kako to nadoknaditi. dokle ce se vise na djecjim ledjima slamati politicka prepucavanja i onda se cudimo kako nam djeca varaju na testovima i ovo i ono.

DH
dalibor.hren
18:09 02.10.2015.

Štrajk definitivno nije uspio! Prošlo je onako kako je bilo i pripremljeno! Čelnike sindikata i "Veliko vijeće" treba smijeniti jer su nesposobni i samo gledaju osobnu korist!

MI
mihaela15
20:10 02.10.2015.

Štrajk je uspio bar u jednom.......shvatili smo kakvog premijera imamo. nije ga briga za učenike, ni roditelje....Moglo se štrajkati 3 mjeseca on ne bi razgovarao s a sindikatima....kao što ne prima ni liječnike, branitelje, radnike i slično.... Uspio je motivirativirati učitelje da mu ne daju glas....ako ga je briga

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije