Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prihvatljiva i desnici i ljevici

Hasanbegovićeva nasljednica: I Milanović i Josipović htjeli su u svom timu Ninu Obuljen

Nina Obuljen
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/5
21.10.2016.
u 18:58

Ideja na Iblerovu bila je da se nakon Zlatka Hasanbegovića za ministra kulture predloži netko prihvatljiv široj javnosti

Nova ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek vjerojatno je jedina ministrica iz Vlade Andreja Plenkovića koju bi u svojim redovima rado vidjeli i u opoziciji. Štoviše, ovog ljeta kada se na Iblerovu trgu slagala križaljka potencijalnih ministara, na stol predsjednika SDP-a Zorana Milanovića stigao je i prijedlog o Nini Obuljen za ministricu kulture.

Odabrao Glavaševića

Kako doznajemo u SDP-u, Milanoviću su Ninu Obuljen Koržinek predložili ugledni kulturnjaci s kojima je SDP kontaktirao za vrijeme izborne kampanje, između ostalog, i s pitanjem koga oni vide kao najbolju osobu na čelu resora kulture u kojemu je, nakon kratkog mandata bivšeg ministra, HDZ-ova Zlatka Hasanbegovića, ostalo štošta za popravljati.

– Istina je da su nam nezavisni kulturnjaci dali nekoliko imena onih koje oni vide kao dobrog ministra kulture i među njima je bilo ime i Nine Obuljen. Dakle, ona nije bila kandidat ljevice, nego prijedlog tih kulturnjaka od kojih smo tražili prijedloge osoba koje bi, po njima, bile prihvatljive i ljevici i desnici – kaže član Predsjedništva SDP-a Siniša Hajdaš Dončić. Upravo je Hajdaš Dončić bio među onim SDP-ovcima koji su u SDP-u zagovarali ideju da se, nakon Hasanbegovića, za potencijalnog ministra kulture predloži netko prihvatljiv što široj javnosti, tko bi smirio situaciju nakon žestokog skretanja udesno.

Međutim, kako se danas može čuti u SDP-u, Nina Obuljen teško da bi bila Milanovićeva ministrica da je SDP dobio izbore i sastavljao Vladu jer je Milanović, navodno, na kraju ipak prelomio i odlučio se za Bojana Glavaševića.

Puno gladnih usta, malo novca

I dok Milanović s Obuljen Koržinek nije ni obavio razgovor s obzirom na to da je bila tek jedna od “ideja”, bivši predsjednik Ivo Josipović, doznajemo, zvao ju je u svoj najuži tim brzo nakon što je stigao na Pantovčak i nudio joj neki oblik suradnje. Nina Obuljen Koržinek to je, doznajemo, odbila. Tada je još uvijek bila pomoćnica HDZ-ovu ministru kulture Boži Biškupiću kojeg, kažu upućeni, izrazito cijeni i kojeg je doživljavala kao svog mentora. Svi naši sugovornici s “lijevog spektra” s kojima smo jučer razgovarali, a koji su htjeli ostati anonimni da joj ne štete, kažu da je iznimno korektna i obrazovana osoba. Uvjereni su da će novi posao raditi jako dobro, ali i da će je, kao i sve ministre kulture, zateći vječni problem, a to je jako puno gladnih usta, a malo novca.

Komentara 56

NL
nenad.levar
19:14 21.10.2016.

nina obuljen nije prihvatljiv ani jednom domoljubu hrvatu i brnaitelju,prma tome ne lazite,ona je ljevicarska kao i plenkovic to je tzv crvena zlatka mladen,potomci istih onih koljaca i zlikovac akoji su pobili nase pretke na bleiburgu i diljem lijepe nase i sire,njihove ruke su krvave,onis e radjaju deformirani u mozgu,i sad glume taktika da su oni evropejsci i demorkate ami koji smo morali na zapad i kojis i proganjani od komunista zbog borbe za voisestranacje i demorkaicju,smo sad odjednom neki nedemokrate i fasisti,ne gospodo mi smo demokrate avi ste komunjare jer vuk dklaku mjenja a ne i ćud

NL
nenad.levar
19:11 21.10.2016.

i plenkovica su zvlai i josipovic i milanovic u tim,a Obuljenka nije prihvatljiv adesnici,ne lezite,ona je orjuna,sve je to sita banda komunsiticka

Avatar TAJSAM
TAJSAM
19:07 21.10.2016.

Razumljivo mi je da su ju htjeli Josipović i Milanović pa ona je njihova. To je još jedan istinit podatak da je ta žena njihov čovjek. Samo se nadam da če se riješiti loših navika i raditi na dobrobiti Hrvatske iako sumnjam. Pozdrav dobrim ljudima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije