Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVSTVO

I Ivica Babić na sastanku sindikalista s Vargom

Siniša Varga i sindikalisti
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/4
23.06.2014.
u 18:02

Sindikati koji su potpisnici Kolektivnog ugovora za djelatnike zaposlene u zdravstvu i zdravstvenom osiguranju suglasili su se oko mogućnosti izmjena i dopuna

Danas je u Ministarstvu zdravlja održan sastanak s predstavnicima sindikata, među kojima je bio i Ivica Babić iz Hrvatskog liječničkog sindikata, protiv kojega je podignuta optužnica za ratno profiterstvo.

Ministar zdravlja Siniša Varga rekao je očekuje od sindikata da se izjasne vide li prostor za poboljšanja kroz neka brza i jednostavna rješenja. Istaknuo je kako se već jedanaesto tromjesečje zaredom bilježi pad bruto društvenog proizvoda te da očekuje i od sindikata prepoznavanje financijskog trenutka, a također je naglasio kako unutar sustava postoji prostor da se novac koristi svrsishodnije, izvijestili su iz Ministarstva zdravlja.

Sindikati koji su potpisnici Kolektivnog ugovora za djelatnike zaposlene u zdravstvu i zdravstvenom osiguranju suglasili su se oko mogućnosti izmjena i dopuna tog ugovora. Anica Prašnjak u ime Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara naglasila je kako postoje neka pitanja oko kojih bi rado išli u izmjene i dopune, poput zabrane zapošljavanja te prekovremenog rada. Spomenka Avberšek iz Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrb naglasila je kako su u njenom sindikatu spremni na izmjene i dopune, jer se uvijek može popraviti i izmijeniti te da sve želi rješavati za stolom. Što se tiče reda, rada i odgovornosti, uvijek smo to tražili i tražit ćemo i ubuduće, naglasila je Avberšek.

>> 'Zdravstveni sustav će do 2017. sam sanirati svoje gubitke'

Komentara 7

BS
bstrabi2
10:35 24.06.2014.

Ivica Babić.Krivi naslov referenduma.Jer dok god surađivate s Spomenkom Avršek.Nečete ništa postić.Ona je na platnom spisku SDP-a.Ona glumi da je uz vas.Na referendumu je trebalo.Pitai građane.Dali su za smjenu vlade.Ako ne prihvati vaše zahtjeve.Više bi ljudi došlo.Onda bi vidjeli tko je Spomenka Avrešić.Ovako papir treba za tvornicu papira u Rijeci.Jer sva Hrvatska privreda se prebacuje u Rijeku.Ostali hrvatski gradovi ne postoje u ovoj vladi.....

MI
misho32
20:43 23.06.2014.

sramotno je za hrvatsko pravosuđe da su tog čovjeka , koji je predsjednik sindikata lječnika , uhitili i spovodili u lisicama zbog optužbe da je ratni profiter. Navodno je oštetio držvni proračun za 54.000 kuna koje je primio na imee lažne invalidnine . A najperverznije da ga je za to optužio jedan Nikica Gabrić , koji se je u toku rata enormno obogatio. koji je motiv tog Gabrića , koji vodi privatnu kliniku ,da se supostavlja sindikatu lječnika i ko m za to i zbog čega daje prostor u medijima.

Avatar superhik74
superhik74
19:16 23.06.2014.

A nisu pozvali velikog lijecnika Nikicu Gabrica, inace najveceg prijatelja Ivice Babica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije