Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Simbol grada

I Hrvatska zajednica županija uključila se u obnovu vukovarskog Vodotornja

vodotoranj
Foto: screenshot/Vodotoranj PPS
1/5
24.05.2016.
u 16:00

Podsjećaju i kako su već ranije u projekt obnove ovoga simbola Vukovara i Domovinskoga rata uključila Međimurska, Zadarska, Zagrebačka, Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanska županija.

U projekt obnove vukovarskog Vodotornja uključila se i Hrvatska zajednica županija koja će za projekt Grada Vukovara izdvojiti 200.000 kuna.

– Važno je da se gradovi, općine, županije, a samim time i Hrvatska zajednica županija, kao i cijela Hrvatska, uključe u obnovu ovog simbola snage, otpora i borbe za bolju budućnost. Ovo nije samo akcija doniranja u obnovu spomenika gradu Vukovaru, ovo je akcija obnove zajedništva među hrvatskim građanima, rekao je predsjednik Hrvatske zajednice županija i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk.

Podsjećaju i kako su već ranije u projekt obnove ovoga simbola Vukovara i Domovinskoga rata uključila Međimurska, Zadarska, Zagrebačka, Splitsko-dalmatinska, Dubrovačko-neretvanska županija.

– Osjetno je ujedinjenje građana Hrvatske ali i dijaspore kroz ovu akciju obnove vodotornja. Drago mi je da se i Hrvatska zajednica županija uključila u akciju obnove, rekao je Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemske županije.

Na vidljivom mjestu na vodotornju nalazit će se popis svih donatora, a on će za posjetu biti dostupan svim građanima. Najavljen je i gradnja vidikovca na vrhu vodotornja, a rupe od projektila ostat će dio vodotornja iako će biti prekrivene staklenim stjenkama kako bi štitile od vremenskih nepogoda. Nekadašnje spremište za vodu bit će memorijalna soba s ekranima na kojima će biti moguće pogledati povijesne filmove o Domovinskom ratu.

Do sada je za obnovu vukovarskog Vodotoranja prikupljeno preko 3,1 milijun kuna. 

>> Vrbanović: Nismo znali na koji račun trebamo uplatiti novac

>> Humanitarnim koncertom 'Svi za Vukovar' prikupljeno gotovo 1,2 milijuna kuna

Komentara 2

TE
texas
17:20 24.05.2016.

Sviđa mi se. Jedva čekam da bude gotov!!!

DU
Deleted user
18:05 24.05.2016.

Sastali se Australski hrvati na jednom manjem okupljanju i skupili koliko sve zupanije zajedno........samo moraju paziti da ček slućajno ne dođe u Mesićeve antifašističke ruke....ha ha ha ha ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije