Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hvalevrijedna akcija

I HNK Rijeka uključila se u obnovu vukovarskog Vodotornja

vukovarski vodotoranj
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
06.05.2016.
u 15:33

Klub je prepoznao potrebu, a u akciju su se uključile i broje druge tvrtke i institucije u Rijeci. Veliki broj ulaznica za tu utakmicu otkupila je Riječka nadbiskupija, a javljaju se i druge tvrtke, kazao je voditelj odnosa s javnošću HNK Rjeka Robert Frank

I Hrvatski nogometni klub Rijeka najavio je kako se uključuju u akciju prikupljanja sredstava za obnovu vukovarskog Vodotornja. Prema riječima voditelja odjela za odnose s javnošću HNK Rijeka Roberta Franka ovaj hrvatski prvoligaš u akciju će se uključiti na način da će cjelokupni prihod sa utakmice zadnjeg kola prvenstva, koja se 14. svibnja igra u Rijeci između Rijeke i Istre, biti preusmjeren u obnovu Vodotornja.

-Klub je prepoznao potrebu, a u akciju su se uključile i broje druge tvrtke i institucije u Rijeci. Veliki broj ulaznica za tu utakmicu otkupila je Riječka nadbiskupija, a javljaju se i druge tvrtke. Stadion Rujevica, gdje se igra utakmica, kapaciteta je 5.800 gledatelja s tim da imamo oko 3.000 pretplatnika. Očekujemo kako bi s ove utakmice za obnovu Vodotornja mogli prikupiti od sto do dvjesto tisuća kuna, najavio je Frank.

Prema najavama početni udarac na toj utakmici izvesti će vukovarski branitelj iz Rijeke Emil Pernar. Dogradonačelnik Vukovara Marijan Pavliček rekao je kako je i ova najava iz HNK Rijeka dokaz koliko Vukovar ima prijatelja širom Hrvatske i svijeta.

-Do sada smo prikupili ko 1,8 milijuna kuna za potrebe obnove Vodotornja. U taj iznos nismo uključili sredstva koja su nam obećana iz nekih tvrtki, gradova, županija, ministarstava… Kada bi uračunali i ta sredstva za akciju prikupljeno je i više od 5 milijuna kuna, rekao je Pavliček ističući kako je siguran da će Grad Vukovar u cijelosti uspjeti prikupiti potrebna sredstva za obnovu Vodotornja.      

Prema ranijim najavama početak obnove vukovarskog Vodotornja očekuje se tijekom ovoga ljeta. Procjenjuje se da će za potrebe obnove biti potrebno osigurati oko 20 milijuna kuna s tim što bi radovi trajali godinu dana. 

>>Za obnovu Vodotornja prikupljeno prvih milijun kuna

Komentara 5

Avatar juricamesko
juricamesko
16:00 06.05.2016.

svaka čast HNK Rijeka.vidi se da tamo ne radi Frljić.

Avatar dusko.besenic.3
dusko.besenic.3
15:56 06.05.2016.

Znači, Frljić više ne radi u HNK-u u Rijeci? :))

SS
sokac sa drave
16:19 06.05.2016.

Sa ovom bijednom cinjenicom da za vodotoranj nema niti jedne kunice iz proracuna sve je receno.Slavonci dali vam se opet mora nacrtati? U kojoj mi to Slavonci neprijateljskoj drzavi zivimo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije