Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Županijski sud

I drugi put odbijen USKOK-ov zahtjev za izuzećem Turudića u slučaju protiv Marine Lovrić Merzel

Marina Lovrić Merzel
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/10
26.05.2016.
u 08:23

Nagodbu sa Žužićem, koji je priznao da je suosumnjičenoj bivšoj SDP-ovoj županici dao sto tisuća eura mita, Turudić je odbio i na pripremnom ročištu krajem prosinca prošle godine.

Zahtjev za izuzećem Ivana Turudića u slučaju Marine Lovrić Merzel je odbijen, odlučio je jučer zagrebački Županijski sud. Izuzeće je tražio USKOK nakon što je Turudić drugi put odbio prihvatiti nagodbu između USKOK.a i Željka Žužića.

USKOK je za Žužića predložio uvjetnu kaznu, a sudac Turudić ju je odbio smatrajući da je neprimejrena djelu za koje se Žužić tereti.

Nagodbu sa Žužićem, koji je priznao da je suosumnjičenoj bivšoj SDP-ovoj županici dao sto tisuća eura mita, Turudić je odbio i na pripremnom ročištu krajem prosinca prošle godine.

USKOK Lovrić Merzel tereti da je sa svojim suoptuženicima odgovorna za niz nezakonitosti – od primanja mita i pranja novca do neosnovanog plaćanja savjetnika, preplaćivanja zgrade za Hitnu pomoć i trošenja javnog novca na zabave.

Uz tu bivšu lokalnu moćnicu, koja je nakon uhićenja provela više od pet mjeseci u istražnom zatvoru, i Žužića, optuženi su i ostali akteri te korupcijske priče – predsjednik Nadzornog odbora Cesta Sisak Silvijo Kobešćak, Bernard Popec koji je županiji prodao zgradu za Hitnu pomoć, njezin nećak Dalibor Rožanković i voditelj u Hrvatskim šumama Zvonko Rožić. I dok je Uskok uvjeren da protiv Lovrić Merzel ima "čist slučaj", ona tvrdi da je žrtva političkog progona te da će na sudu dokazati da je sve radila po zakonu i u skladu sa svojim ovlastima.

>> Sud odbio nagodbu, odgođen početak suđenja Marini Lovrić Merzel

>>  Počinje suđenje Marini Lovrić Merzel

>> Marina Lovrić Merzel: Dokazat ću svoju nevinost, sve sam radila po zakonu

Komentara 10

DU
Deleted user
08:41 26.05.2016.

sada nema spinova sdp-a o hdz-ovom sucu. o ovome se nece pisati na "portalima" jer to ne ulazi u izgradnju slike koju sdp kreira na "drustvenim mrezama". stvarno je tu hdz jako jako indiferentan i slab i jer ne moze parirati ovim valovima nasrtaja sdp propagande

FA
Fake
09:31 26.05.2016.

Ajde više,spremite to sa slike u Remetinac i gotova priča.Plan 21.

MA
MarkoKosmicki
09:00 26.05.2016.

ovo vam nepase,ali bit ce toga jos o to krupnih riba....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije