Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBOR HUOJ-a

I Boris Jokić među kandidatima za Komunikatora godine

Boris Jokić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
18.01.2017.
u 20:47

Priznanje za Komunikatora godine HUOJ će dodijeliti prvi puta, a uobičajeno dodjeljuje i Grand PRix za doprinos struci u 13 natjecateljskih kategorija te Šipak godine za 'antikomunikatora'

Hrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) objavila je u srijedu pet nominacija za Komunikatora godine za osobe koje nisu iz struke odnosa s javnošću među kojima su bivši voditelj kurikularne reforme Boris Jokić, pokretač portala srednja.hr Marko Matijević, ministar financija Zdravko Marić, književnik Bruno Šimleša te Hrvatska gorska služba spašavanja.

Priznanje za Komunikatora godine HUOJ će dodijeliti po 10. puta, a po prvi puta objavljena su imena svih nominiranih za tu nagradu. Uobičajeno se dodjeljuje i Grand PRix za doprinos struci u 13 natjecateljskih kategorija te Šipak godine za 'antikomunikatora'.

HUOJ u obrazloženju nominacija za Komunikatora godine ističe kako je Boris Jokić osoba s beskompromisnom i hrabrom komunikacijom, odabran kao stručnjak velike i pozitivne energije. Dodaju da se od pokretanja projekta kurikularne reforme istaknuo jasnom komunikacijom, koju je nastavio unatoč napadima kojima je bio izložen. 

"Uvidjevši da vladajući neće prihvatiti provedbu reforme ostao je dosljedan svojim načelima, dao ostavku na mjesto voditelja Ekspertne skupine za rad i ukazao kako postoje područja za razvoj Hrvatske", istaknuto je. 

Marko Matijević je pokazao ne samo kako se gorljivo i strastveno štite prava i potrebe mladih ljudi, već i kako se može i treba komunicirati kada dođe do teških i intrigantnih tema, poručili su iz udruge. Dodaje se kako se Matijević ne libi 'prozivati' profesore, političare, ministre pa čak ni predsjednicu države. 

"Iza napornog rada, istraživanja, objavljenih članaka stoje i konkretni rezultati, čime postavlja primjer drugima. Pokrenuo je portal kako bi vježbao pisanje i brusio novinarska znanja stečena na fakultetu, a danas vodi najznačajniju platformu specijaliziranu za vijesti iz područja školskog i fakultetskog obrazovanja", stoji je u priopćenju.

Zdravko Marić je u protekloj godini, među političarima, privukao pažnju kvalitetnom i uključivom komunikacijom zahtjevnih reformi koje je pripremio i sada provodi.

"Argumentiran, pripremljen i obziran prema svojim sugovornicima. Uz očito široko obrazovanje, u njegovim se postupcima vidi iskustvo rada i komunikacije u korporaciji na koje je uspješno nadogradio i političke vještine koje nalažu i političke odgovore, pa čak i napade", obrazlaže žiri. 

Ističu kako se Marić komunikacijski odlikuje u vještom izboru riječi, s naglaskom na pozitivne konotacije, 'ostajući pri tom u pozitivnoj i otvorenoj komunikaciji, na jasan način prenosi poruke javnosti'.

Bruno Šimleša, osim što je zanimljivi autor iz područja popularne psihologije i duhovnosti, on je i svestrani komunikator koji progovara o mnogim ozbiljnim društvenim temama koje često dijele društvo, i zbog kojih se nalazi na javnom udaru neistomišljenika, obrazloženo je. 

"Dosljedan u nastupima i komunikacijama pokazuje da je spreman i aktivističkim naporima pomoći senzibiliziranju javnosti. Ističe se vjerodostojnošću, ne upadajući u zamke populizma, polemizira i odgovara autentično i argumentirano". 

Da se o sigurnosti, zaštiti života i o prikladnom ponašanju u prirodi može govoriti na zanimljiv način, podučava nas tim Hrvatske gorske službe spašavanja, poručili su iz udruge. Kažu kako je HGSS kratkim i duhovitim porukama na društvenim mrežama ubrzo pridobio pažnju javnosti. 

"Zbog njihove komunikacije postali smo svjesniji osobne odgovornosti, ali i njihovog nesebičnog i humanog posla u kojemu se često izlažu opasnostima kako bi spašavali druge", obrazložio je žiri dodajući da je HGSS u hrvatski javni prostor unijela duh komunikacije novog doba.

Ime ovogodišnjeg laureata bit će poznato u veljači, a priznanje Komunikatoru godine bit će uručeno na svečanoj dodjeli Grand PRix nagrada u ožujku u Zagrebu.

Komentara 20

BI
Binga01
20:57 18.01.2017.

On je komunomuljator godine.

Avatar Ada
Ada
20:59 18.01.2017.

Tko je osnivač te HUOJ?

ST
stefj
21:02 18.01.2017.

Eh, bez obzira što se ne slažem s Jokićevim stavovima smatrao sam ga intelektualcem i pametnim čovjekom. No u zadnje vrijeme kako ga gledam u Petom danu na TV-u nekako nisam više siguran u to. Ideologija mu jako utječe na poglede, vuče na aktivista i teško neke stvari sagledava objektivno... A komunikator? Niti je neki motivator, niti argumente može približiti građanima, zapravo se njima niti ne služi. Sklon je filozofiji i populizmu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije