Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inicijativa

I Bandić financirao letke za referendum ‘U ime obitelji’

Prikupljanje potpisa za referendum
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
21.09.2014.
u 18:51

Dok je zagrebački gradonačelnik pokrovitelj inicijative, u Splitu su volonteri štandove ispred dviju crkvi morali maknuti

Tijekom današnjeg prvog dana prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma o promjeni izbornih pravila, u organizaciji inicijative “U ime obitelji”, od županijskog koordinatora inicijative Tome Poljaka doznali smo da je policija u Splitu došla provjeriti nalaze li se postavljeni štandovi ispred crkava Gospe od Zdravlja i Svetog Dominika na crkvenom ili gradskom zemljištu.

– Kako se iz obiju crkava izlazi direktno na ulicu, to smo naše stolove postavili blizu ulaznih vrata u crkve. Nakon dolaska policije stolove smo unijeli u prostor franjevačkog i dominikanskog samostana – rekao je Poljak. A kako se na letku “U ime obitelji” koji se danas dijelio Zagrepčanima, nalazila i zahvala Gradu Zagrebu na pokroviteljstvu, Jelena Gazivoda iz inicijative objasnila je da su svi gradovi pozvani da podupru njihove volontere, a Zagreb se tom pozivu odazvao i inicijativu “podržao na razne načine, pomogavši i pri izradi letaka”. Na pitanje znači li to da su Grad Zagreb i Milan Bandić financijski pomogli izradu letaka, Gazivoda je potvrdno odgovorila, ne želeći ipak reći o kojem je iznosu riječ.

>> Počelo skupljanje potpisa za referendum 'U ime obitelji'

>> Željka Markić: Karamarko nas nije podržao, ali zato hoće birači HDZ-a

Komentara 18

Avatar vitez
vitez
19:35 21.09.2014.

Da financira homoseksualne udruge ne bi bilo problema, jelda?

ML
Mlad75
20:16 21.09.2014.

kad se SDP i HDZ ujedine protiv referenduma onda je to znak da se boje za svoje stolice i da više neće moći državu smatrati svojim vlasništvom.....zato dajem glas za inicijativu...jer gore sigurno neće bit!

DJ
djurex
20:29 21.09.2014.

Zamisli ti policija tjera volontere jedne normalne gradjanske incijative koja je uspjela dobiti 700 tisuca potpisa kao pse da se pokupe ispred crkvenih vrata i udju u crkvu? Ne mogu vjerovati koja represija ! Pa to ne bi ni milicija radila a ne hrvatska policija..sramota sramota..platit ce te ovo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije