Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

HTV poziva na uzbunu: Kako je moguće da maloljetnica zbog lažnog pokaza bude uhićena?!

22.04.2014. u 12:34

Odlična reportaža Vanje Vučković sinoć u Dnevniku 3 sa svih je strana osvijetlila anomaliju da neki kontrolori u javnom gradskom prometu plaše djecu, a podižu se i kaznene prijave

Šibenčani i stanovnici ostalih većih gradova u Hrvatskoj dosad su se uvjerili u to da neki kontrolori karata u tramvajima i autobusima zastrašuju maloljetnike. Potvrdila nam je to i odlična reportaža Vanje Vučković koja je svestrano, odmjereno i odgovorno osvijetlila ovu anomaliju.

U Šibeniku je maloljetnica s lažnim pokazom odmah uhićena i protiv nje je pokrenut kazneni postupak. Uhićenje maloljetnice, ističe reporterka, šokiralo je javnost. Odgovorna osoba, g. Goran Žurić iz šibenskog ''Autotransporta“, čak se reporterki pohvalila da su prošle godine imali nekoliko takvih slučajeva i ''odradili dvije kaznene prijave“. Zbog recesije sve je više onih što se voze bez karte.

Odvjetnica Radmila Bonifačić ima suprotno stajalište, temeljeno i na osobnom iskustvu. Krivotvorenje pokaza treba tretirati kao tinejdžersku nepodopštinu, a uhićenje i suđenje ostavit će psihičke posljedice na mladu osobu. Zakonom je predviđena kazna do tri godine zatvora ili odgojna mjera. Kontrolori si uzimaju ovlasti na koje nemaju pravo (npr. traže legitimaciju), a odvjetnica Bonifačić posebno ističe da je u šibenskom autobusu vidjela dijete koje je plakalo dok ga je kontrolorka držala za ruku.

Prof. Josip Kregar sa zagrebačkog Pravnog fakulteta izjavio je reporterki da u našem zakonu postoji niz prestrogih kazni za djela koja uopće ne predstavljaju neku veću društvenu opasnost, a protiv onih koji su falsificirali diplome još uvijek zakonski nije poduzeto ništa.

>>Nova ekonomska analiza u 'Dnevniku 3' razotkrila Vladinu besmislicu

Komentara 8

Avatar zatvaraju mi oči
zatvaraju mi oči
12:44 22.04.2014.

Kad vidimo za kakve banalne stvari hrvatski zakoni kažnjavaju djecu, još malo pa će u Hrvatskoj jedno dijete zbog oduđene jabuke iz tuđeg vrta odgovarati i biti kažanjen strožije nego li pijani i drogirani tatini sinovi koji tu istu djecucu autima ubijaju na cesti.

DU
Deleted user
13:41 22.04.2014.

Baš se HTV našla ispravljati krive Drine.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
19:11 22.04.2014.

Starčeviću meni tu ništa nije čudno.. Šta je tebi ličaninu ??. Nema se, srećo moja pa se ljudi dovijaju na sto načina.... A naravno organi "dejstvuju" po sirotinji (ne branim je)... A gdje su one prave lopovčine koji su pokrali milijune ???? Uh što sam ljut na ovo što se dešava u HR...Kod nas je važno UDRI PO SIROTINJI.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije