Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.04.2014. u 12:06

Odluku Vrhovnog suda da udbaš Zdravko Mustač, zbog suradnje u ubojstvu Stjepana Đurekovića bude izručen Njemačkoj, odmah sinoć je Dnevnik 3, jedini na svijetu, doveo u pitanje

Vrhovni sud je sinoć objavio da Perkovićev šef, koji se zove Mustač, mora biti izručen Njemačkoj. Nakon te odluke, činilo se, da je na Hrvatskoj televiziji zavladala teška žalost i toliko teška panika da se zaboravilo na osnovno i priprosto pravilo odgovornog javnog ponašanja, starije i od novinarstva: čujmo i drugu stranu.

Sinoć smo čuli samo jednu: odvjetnica udbaša Mustača izjavila je u telefonskom razgovoru za Dnevnik 3 da će se ona žaliti sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Malo se spetljala oko sudova u Strasbourgu i Luksemburgu i potpuno se sabrala tek na zadnje pitanje sa hrabrog telefona HTV-a. Znači, izručenje još nije sigurno – upitala je voditeljica Tina Šimurina, glasom u kojem je bilo više sigurnosti nego nade, otprilike u omjeru 70:30.

Tako je – odgovorila je odvjetnica Lidija Horvat. Bio je to kraj razgovora. Očekivali smo izjavu nekog stručnjaka, kakvih je Hrvatska inače puna, koji će demantirati odvjetnicu. To se nije dogodilo. Mogli smo mirno svi na spavanje, čekajući bolji dan. Odluku Vrhovnog suda da Zdravko Mustač, zbog suradnje u ubojstvu političkog emigranta g. Đurekovića bude izručen Njemačkoj, odmah je Dnevnik 3, jedini na svijetu, doveo u pitanje. Ovakvo ubojstvo nikad ne zastarijeva, a za novinarstvo HRT-a nema bolje kazne od pokazatelja gledanosti svega što ta pera i kamere proizvedu.

>> Vrhovni sud odbacio žalbe: Mustača izručujemo Njemačkoj!

Komentara 76

DU
Deleted user
12:17 16.04.2014.

cemu cudjenje?? ako se zna da je na celu iste skojevac i nisioc titine stafete....

ĆA
ćaćaća
12:24 16.04.2014.

a što reći o zadnjem bastionu komunizma u modernoj eu ?

Avatar Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
Elya iz 🇺🇦 Avdiivke
12:27 16.04.2014.

pravi bastion komunizma...trebali bi kompletno preseliti u sj. koreju ili rusiju, tamo bi se odlično uklopili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije