Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gaf tjedna

Htio postrojiti stranačku vojsku nasred Trga bana Jelačića

dražen keleminec
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
01.03.2015.
u 06:30

Keleminec i A-HSP ne kriju simpatije prema Anti Paveliću i NDH

        Redikulozni predsjednik redikulozne i minorne Autohtone hrvatske stranke prava Dražen Keleminec došao je na nevjerojatnu ideju – da usred Zagreba, na Trgu bana Jelačića postroji stranačku vojsku!?

Keleminec i njegova stranka ne kriju simpatije prema nacističkom kvislingu Anti Paveliću i njegovoj tvorevini NDH, a postrojavanje Hrvatskih domoljubnih snaga, kako su nazvali tu svoju vojsku, željeli su izvesti u suverenoj, demokratskoj i neovisnoj Hrvatskoj koja ima svoje regularne vojne snage i koju bi svaki lojalan hrvatski građanin trebao poštovati.

Policija ipak nije dozvolila postrojavanje Keleminčeve vojske na Trgu pa su oni pribjegli rezervnom planu i otišli na grob Ante Starčevića. No dogodilo se ono što se i očekuje u svakoj pravnoj državi koja zabranjuje veličanje fašizma – Keleminec i ekipa su uhićeni. Sljedeći korak trebao bi biti zabrana njihove stranke te suđenje za narušavanje suvereniteta i pravnog poretka Republike Hrvatske.  

>> Dva skupa: Kordon interventne policije zbog šačice pravaških ‘vojnika’  

Komentara 29

BO
bolesnodrustvo
08:59 01.03.2015.

Htio postrojiti stranačku vojsku nasred Trga bana Jelačića- što u ovoj ludoj zemlji svaki ridikul smije imati svoju vojsku? Ovoga treba na duže vrijeme smjestiti u kavez se demilitarizira.

JU
juma
10:17 01.03.2015.

Nikakve zabrane. Članak samo pokazuje hrvatski mentalni sklop nastao u totalitarizmu. Takve minorne ekstremne stranke postoje i u Njemačkoj i u Francuskoj, Švedskoj i svim demokratskim zemljama. Novinar bi kao drugovi partijaši samo zabranjivao i hapsio. Jedna demokracija treba i mora istrpjeti i likove poput Keleminca i njegove stranke. Isto tako je nedopustivo da se jedni prosvjednici uhićuju, a druge podjednako ekstremne se štiti od gradjana jakim policijskim snagama. Izbalansirana politika prema lijevom i desnom ekstremizmu nužna je za nesmetano funkcioniranje demokratske države.

L0
luena 01
09:00 01.03.2015.

Nema vam pomoci ,svi skrenili sa puta(pameti) ...Ovakve cirkusijade nema ni u jednoj normalnoj zemlji....Imamo svoju vojsku,imamo branitelje koji su temelj ove drzave ne trebaju nam stranacki vojnici... polemajte se konacno da krene iz pocetka il nastavi bez vas. Velicati Pavelica i u-o je jednako zlo kao velicati c-o,jedni i drugi su najvece zlo.. Nek su ih priveli ,trebali su ih zadrzat u pritvoru i podnijet kaznene prijave protiv svih ucesnika tog skupa....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije