Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZDRAVSTVO

HSU pokreće inicijativu za opoziv Nakića: 'Premijer je instaliran iz farmaceutske industrije'

nakić i hrelja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
25.05.2016.
u 13:59

HSU: Slučajna Vlada povlači poteze koji isključivo idu na štetu građana

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) najavila je danas da će pokrenuti inicijativu za opoziv ministra zdravlja Darija Nakića, zbog odluka o povećanju maksimalnog iznosa participacije za bolničko liječenje i uvođenja naknade za pregled u hitnom bolničkom prijemu.

– Hrvatska stranka umirovljenika oštro osuđuje odluke Vlade Republike Hrvatske kojima se zbog poskupljenja smanjuje dostupnost zdravstvenih usluga i svjesno i namjerno dovodi u pitanje sustav temeljen na solidarnosti koji su građani gradili desetljećima. Poskupljenje maksimalnog iznosa participacije za bolničko liječenje s dvije na tri tisuće kuna te uvođenje naknade za pregled u hitnom bolničkom prijemu su samo uvod u dodatna poskupljenja, čiji je krajnji cilj privatizacija zdravstvenih usluga i dodatno bogaćenje već bogatih – tvrde iz HSU-a u priopćenju.

Uvjereni su da slučajna Vlada "na čelu s premijerom koji je iz farmaceutske industrije instaliran na najodgovorniju poziciju u državi" povlači poteze koji isključivo idu na štetu građana te najavljuju kako će u Saboru pokrenuti inicijativu za Nakićev opoziv.

Ističu kako su prikupili potpise više od 100 tisuća građana protiv najavljenog poskupljenja police dopunskog zdravstvenog osiguranja te kako će u tome "tražiti potporu građana i političkih stranaka kojima je javni interes ispred privatnog".

>> 'Ako Nakić ne povuče poskupljenje dopunskog, idemo na referendum'

Komentara 23

Avatar Idler 3
Idler 3
14:27 25.05.2016.

Ja bi se u načelu složil s nekim od silnih zahtjeva za smjenama, prosvjeda protiv ministara al ajmo pokoje blic pitanje....ak završiš na hitnoj recimo u Italiji (il Avstriji), kolko budeš platil sam jen dan kaj si tam ostal ?! Naravno, odgovor na ovo pitanje ne zna većina "buntovnika", a ja se bi usudil reć i većina u zemlji !!! U isto vrijeme im ne smeta držat predavanje svima i o svem.

GU
gustirna
16:54 25.05.2016.

O svemu i svacemu ce medijj pod klntrolom jugkfasistickih cetnika ih sdp-a samo ne o aferama tih jugofsista....intrnet bruji kako je jugofasista milanovic namjestio 100 miljuna poslova svojoj udbaskoj anketarskoj agenciji IPSOS PULS da im kroji rejting...internet briji kako je jugofasista milanovi namjestio preko jakovine lovo za opg svojoj mafiji...internet bruji kako je jugifasista vrdoljak nemjestao za svoju firmu koja je radila sa hep-om miljunske poslove...ali sve ovo jugofasisticki novinari, koji vole slobodu medija kada lupetaju o karamarku, presucuju stiteci jugofasisticku gamad...

DU
Deleted user
15:39 25.05.2016.

Idler 3: Tamo ne postoji sustav solidarnosti kakav je u Hrvatskoj - bez obzira koilko plaćaš, nemaš veća ni više prava. Plus, izvadiš si EU zdravstvenu iskaznicu pa ne platiš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije