Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠKOLSTVO

HSS očekuje da Jokić i njegov tim nastave rad na Cjelovitoj kurikularnoj reformi

Boris Jokić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/4
31.05.2016.
u 09:53

Podsjećaju pritom kako je HSS još 2002. godine pripremio koncepciju promjene odgojno-obrazovnog sustava

Hrvatska seljačka stranka (HSS) poduprla je danas nastavak provedbe Cjelovite kurikularne reforme te istaknula kako, cijeneći kompetentnost stručne radne skupine na čelu s voditeljem Borisom Jokićem, očekuju da započeti posao i završe.

U HSS-u smatraju da prihvatljive primjedbe i novi prijedlozi dobiveni kroz stručnu i javnu raspravu svakako moraju biti implementirani u dokumente prije primjene reforme ili kroz eksperimentalnu fazu provedbe ugrađeni u reformu.

Podsjećaju pritom kako je HSS još 2002. godine pripremio koncepciju promjene odgojno-obrazovnog sustava čije se ideje na konceptualnoj razini bitno ne razlikuju od sadašnje kurikularne reforme.

"Posebno ističemo ulogu učitelja i nastavnika koji bi trebali iznijeti proces reforme, a njihov materijalni status je još uvijek ispod razine koju zaslužuju, te tražimo izjednačavanje njihovih plaća s plaćama u ostalim javnim službama", navodi se u priopćenju HSS-a.

>> Boris Jokić: Nedvojbeno se povlačimo iz ovog procesa, molimo da nas se razriješi

>> Šustar: Reforma se nastavlja s Jokićem ili bez njega

Komentara 10

LU
luli
10:14 31.05.2016.

hss je postao sdp-ov (č.srpski) satelit

ZO
Zonasumraka4
11:23 31.05.2016.

Jel to inzistira na Jokićevoj reformi gospon kazetofon?

DU
Deleted user
11:05 31.05.2016.

i hss če se raspasti da novih izbora

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije