Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POREZI

HSS: Dodatno rasteretite građane smanjivanjem PDV-a na hranu na 10%

Boris Lalovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20.08.2014.
u 15:33

U HSS-u smatraju da bi to povećalo potrošnju i očuvalo domaću proizvodnju hrane

Iz HSS-a su danas pozdravili porezno rasterećenje građana koje je najavio ministar financija Boris Lalovac (na slici).

"Prijedlog koji ministarstvo financija predlaže jest smanjenje na račun lokalne samouprave iz kojeg se financiraju vrtići, škole, zdravstvo, socijala. Pozivamo Vladu da uz smanjenje sredstava lokalnoj samoupravi smanji i vlastite prihode u korist građana", poručili su iz HSS-a.

Još jednom su pozvali Vladu da smanji PDV na hranu na 10%, što bi, kako smatraju, povećalo potrošnju i očuvalo domaću proizvodnju hrane. Takvo bi rasterećenje dodaju, obuhvatilo sve stanovništvo, svaku obitelj, zaposlene, nezaposlene i umirovljenike.

>> Lalovac najavio mjere za blokirane i porezno rasterećenje

>> Promjene trebaju biti još hrabrije

Komentara 10

TT
tTony
15:58 20.08.2014.

i sta ovaj predlaze da se ukine ono sto su vam uzeli bez pitanja izgleda pripremaju teren za nesto sto njima triba a bace vam kost da se imate s necim zabavljt

TH
than
02:24 21.08.2014.

Blize se lagano predsjednicki izbori ,a uskoro i parlamentarni... Obecanja se nizu. Manji porezni razredi, nema teritorijalnog preustroja, nema vise cak niti povecanja turisticke pristojbe ili kako se to vec zove... Zivjeti cemo na monetizaciji autocesta i novim kreditima... Samoo nasjednimo. Nakon izbora sve cemo ovo platiti sa kamatama, tko god dosao na vlast.

CR
crocro
07:24 21.08.2014.

Vlada se trga i očajničkim umjetnim potezima pokušava nešto ponuditi građanima prije predsjedničkih izbora. Sindikati to pohvaljuju. To bi i ja pohvaljivao i pohvaljujem ali da li je taj potez vlade istinski i dugoročno koristan a da im ne ide na štetu državnog proračuna. Znamo da je državni proračun šest katova ispod nule, znamo da je Hrvatsko gospodarstvo šest katova ispod nule a to znači da se ispod zemlje treba popeti šest katova u vis da se stigne do nule koja život znači. Sada će se vjerojatno raznim eksperimentima i manipulativnim tehnikama pokazati da se Hrvatska zapravo izvukla iz krize i da posluje pozitivno pa će nekim potezima vlade to i dokazati na debljini novčanika Hrvatskih građana. A što će biti poslije predsjedničkih izbora to je pravo pitanje. Isto tako ne treba biti baba vračara da predvidimo što će biti neposredno prije parlamentarnih izbora. Tako je bilo za vrijeme svih vlasti pa će vjerojatno biti i za ove, a to je primamljujuća bilo kakva ponuda građanima samo da na izborima NE promijene vlast. Na kraju će odlučiti princip i karakter samih građana birača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije