Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP:

Izgred u Vukovaru posljedica je prešućivanja sličnih izgreda u prošlosti

Daniel Srb
Foto: Dominik Grgurić/Pixsell
19.02.2016.
u 11:50

Danas HDZ sve svaljuje na bivšu Vladu i uvođenje dvojezičnosti u Vukovaru, koju su, usput rečeno, upravo oni, u vrijeme svojeg koaliranja sa SDSS-om, nasilno uvodili u Vukovar, ustvrdio je Srb

Predsjednik HSP-a Daniel Srb izjavio je u Osijeku kako je posljednji izgred u Vukovaru i premlaćivanje mladića hrvatske nacionalnosti posljedica prešućivanja takvih izgreda u vrijeme koaliranja HDZ-a i SDSS-a na nacionalnoj razini, u vrijeme Vlada Ive Sanadera i Jadranke Kosor, kad su se javnosti prešućivali brojni incidenti koji su se tada događali, a nisu se kažnjavali.

Na konferenciji za novinare Srb je ocijenio kako već dulje vrijeme, posebice  u Vukovaru, postoji kontuitet ispisivanja četiri slova "S", poruka "Ovo je Srbija", i paljenja hrvatskih zastava. Smatra da se javnost o tome nije sustavno informirala, zbog određene medijske blokade takvih vijesti na nacionalnih razini, a to se, kako drži, događalo "u vrijeme dok su HDZ i Milorad Pupovac bili u koaliciji pa im to nije odgovaralo".

Danas HDZ sve svaljuje na bivšu Vladu i uvođenje dvojezičnosti u Vukovaru, koju su, usput rečeno, upravo oni, u vrijeme svojeg koaliranja sa SDSS-om, nasilno uvodili u Vukovar, ustvrdio je Srb. Ističe kako je posljednji izgred u Vukovaru "kap koja je prelila čašu" jer se nije radilo samo o premlaćivanju, nego o pokušaju ubojstva i pucnjavi, koja se ponovno prešućuje.  

Komentirajući nedavni prijedlog o ukidanju Ministarstva branitelja, Srb je kazao kako je tu "stupidnu ideju iznio saborski zastupnik HSP AS Pero Ćorić i da je ona iskaz "neprepoznavanja hrvatske nacionalne politike i nacionalnih interesa". Smatra kako je prijedlog, koji je iznio Ćorić, "zapravo stajalište jedne struje u HDZ-u, koja to nije smjela javno reći, nego je iskoristila Ćorića", i da je to posljedica unutarnjih sukoba u HDZ-u oko završnog formiranja Vlade.

Ministarstvo branitelja postojalo je čak i za vrijeme SDP-ovih Vlada i nije bilo ukidano. Istinska pravaška politika nikada ne bi zanijekala stvarne interese hrvatskih branitelja. Onaj tko iznosi takvu ideju nema se pravo nazivati pravašem, ustvrdio je predsjednik HSP-a.

>> I SDSS osudio napad na 20-godišnjeg Vukovarca: Jedan od napadača u istražnom zatvoru

Komentara 9

DU
Deleted user
12:25 19.02.2016.

Da je slučajno srbin nastrado kao to je naš Tomislav,Stnimirović i Pupovac bi palili pile i počeli rezati balvane.

DU
Deleted user
11:56 19.02.2016.

Medijski vučju čopor 15 dana huška,šalje poruke mržnje za oznaku koja je branila Hrvatsku od genocidaša a sa druge strane jedva u medije puste informacija o četnicima koji mlate Hrvata u Hrvatskoj .Njatužnije je to da ti isti mediji nedavnoavno napadaju Karamarka zbog ISTINE o medijskom jednoumlju u HR .Sanu II ponovno jaše Hr medijskom prostorom.

AN
anihani
12:25 19.02.2016.

ukidajte neprofitne i one koji ne doprinose Hrvatsko ,,a ne ono sto nam je stvorilo obranilo Hrvatsku ,,,,,,a predhodno SDPministarstvo branitelja ,,Matic i Glavas su samo nanijeli zlo i ponizenje braniteljima ,Hrvatski branitelji trebaju biti preoritet i na prvom mjestu u HR ,,,,da nije branitelja mi danas nebi bili slobodni i imali nasu Hrvatsku ,,,branitelji su dali svoje zdravlje i zivot za nas ,,,,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije