Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spremni za uporabu

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo počelo se koristiti dvama MIG-ovima iz Ukrajine

MIG-ovi
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
25.07.2014.
u 16:18

MIG-ovi su predani Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu i protuzračnoj obrani te svakodnevno provode letačke zadaće u sklopu integriranog sustava nadzora NATO-a

Dva zrakoplova, od ukupno sedam borbenih aviona koliko ih je do sada stiglo s remonta iz Ukrajine, spremna su za uporabu jer su završile sve provjere i probni letovi. MIG-ovi su predani Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu i protuzračnoj obrani te svakodnevno provode letačke zadaće u sklopu NATO integriranog sustava nadzora i obrane zračnog prostora na području RH, priopćio je MORH.

Treći borbeni avion MiG-21 završio je danas, 25. srpnja 2014., zadnji ispitni let koji je pokazao da je zrakoplov potpuno tehnički ispravan te se očekuje da će idući tjedan biti predan HRZ-u i PZO-u.

Proces testiranja ostalih borbenih aviona, uključujući i dvosjed MIG-21 UMD, popularnu "Kockicu" i dalje se provodi, a ovih dana očekuje se i posljednje testiranje.

Dosad je u Hrvatskoj obavljeno ukupno 38 testnih letova kako bi se ispitala tehnička ispravnost remontiranih i moderniziranih borbenih zrakoplova.

>>Niti jedan MiG, nakon remonta u Ukrajini, nije potpuno ispravan

Ključne riječi

Komentara 14

ZV
zeljko.visnic
18:33 25.07.2014.

jesmo li pretekli albaniju u zrakoplovstvu?

MN
mnemnosine
19:14 25.07.2014.

Ovi da se nisu micali sa Hrvatskog teritorija, ili ne daj Boze slati ih u Ukrajinu, to ce pasti kad Putin kihne.

Avatar nijeminišta
nijeminišta
18:00 25.07.2014.

od sada ću mirno spavati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije