Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprema za 2016.

Na hrvatskom vojniku sve je hrvatsko!

Oružane snage
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/10
20.07.2016.
u 18:47

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske potpisalo je još u travnju ugovore o nabavi vojne opreme za potrebe opremanja Oružanih snaga RH, u ukupnoj vrijednosti od oko 200 milijuna kuna s 27 tvrtki, hrvatskim proizvođačima vojne opreme.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske potpisalo je još u travnju ugovore o nabavi vojne opreme za potrebe opremanja Oružanih snaga RH, u ukupnoj vrijednosti od oko 200 milijuna kuna (u što je uključena i vrijednost remonta tenkova i servisa brodova), s 27 tvrtki, hrvatskim proizvođačima vojne opreme.

Riječ je o nabavi odjeće, obuće, naoružanja, opreme, usluga servisa i remonta, prehrane te osiguranja.

Foto: Tomislav Brandt/MORH

Sveukupno je ugovoreno oko 300.000 komada raznih proizvoda – više od 10.000 pari obuće, 70.000 komada dijelova odore, preko 140.000 komada donjeg rublja, više od 50.000 pari čarapa.

Foto: Tomislav Brandt/MORH

>> Kovač potvrdio: Hrvatska šalje svoju vojsku na istok Europe

Komentara 36

TO
TokioDrift
19:29 20.07.2016.

Jako dobra vijest. No i dalje se može više. Vojna industrija može jako puno zaposliti naroda, a dokazali smo da možemo napraviti jako dobre stvari koji su vani jako traženi. Samo treba imati volju. Vojna industrija je za svaku Državu bi trebala biti od interesa, Samo Mi nažalost kasnimo kao i uvijek.

Avatar Dobri Darko
Dobri Darko
19:04 20.07.2016.

Gospodo novinari, nažalost niste u pravu. Zaboravili ste jednu vrlo važno stvar koju moramo kupovati jer sve dosadašnje vlade nisu imale volje i znanja pokrenuti proizvodnju. Municija! Nemamo vlastitih ni metaka ni granata. Nekad je postojao MOL kod Ličkog Osika, ali poslije Oluje "nekim čudom" nestali su svi strojevi i vrijedna oprema. Imostroj je nekad bila velika firma, proizvodila je minobacače, ali onda se "dogodio" jedan vrlo poznati domaći političar-tajkun i Imostroja više nema. Puno drugih manjih firmi s namjenskom proizvodnjom je tako nestalo. istražite to malo. To je velika ljaga na naše društvo i državu, a opet i velika potreba da smo samodostatni u vojnoj proizvodnji.

MA
MarioG
19:20 20.07.2016.

Vojska bi trebala biti primjer i drugima da poticu otvaranja radnih mjesta u Hr.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije