Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TONI IVANIŠEVIĆ - PREGLED TJEDNA

Hrvatski Srbi bi dušebrižnicima trebali poslati istu poruku koju je Balašević 90-ih poslao Miloševiću

Božović Pupovac
Anto Magzan/Pixsell
07.01.2017.
u 11:51

"Nemoj nas više braniti, brigom ćeš nas sahraniti!, poručio je 90-ih Miloševiću, Đorđe Balašević.

Subota, 31.12.

Kraj godine obilježava najava privatizacije 25% dionica HEP-a i vraćanje INA-e u državno vlasništvo. Sindikati HEP-a, koji 25 godina gledaju kako kriminalna privatizacija uništava kičmu hrvatske industrije i gospodarstva, “oduševljeni” su najavom da se dionice INA-e kupuju netom nakon kraha međunarodne arbitraže, što je rezultiralo rastom vrijednosti njenih dionica. Ti povodim, nježnu poruku hrvatskoj Vladi i građanima, uputio je predsjednik sindikata TEHNOS Denis Geto: “Nećemo uopće imati problema ugasiti električnu energiju ljudima, ukoliko to bude potrebno.”

Nedjelja, 1.1.

Napad terorista u Istanbulu. Noćni klub međunarodne “zlatne mladeži”, napao je ISIL-ovac iz Kirgistana. Ubio je 39 ljudi i pobjegao. Kako je moguće da usred Istanbula, unatoč najavama da će se teroristički napadi događati baš za vrijeme dočeka Nove godine čovjek otvori paljbu nasred ulice, ulazeći u klub sam samcat pobije osiguranje i unutra još gomilu nesretnika i pobjegne, odgovor nismo dobili, ali smo nažalost dobili najgoru moguću najavu kako bi nam mogla izgledati 2017. Interventni policajci na ulicama naših gradova, na sreću nisu imali posla.

Ponedjeljak, 2.1.

Na skijanje u inozemstvo kreće 200 000. građana. Doduše, moraju u inozemstvo, jer ne stanu svi na stazu u Bakačevoj ulici, gdje laufaju skijaške legende u sklopu kontroverznog projekta Snježne kraljice. Za razliku od njih, 330 000 građana brinu neke druge brige. Oni su Novu godinu dočekali blokiranih računa. Dok oni razmišljaju kako platiti idući račun za struju, temperamentnog zastupnika MOST-a Mira Bulja brine sudbina cijelog HEP-a, pa poručuje da bi o privatizaciji 25% dionica te tvrtke građani trebali odlučiti na referendumu. Pljesak za prijedlog nije dobio ni od kolega iz MOST-a.

Utorak, 3.1.

Ministrica Martina Dalić na presici objašnjava zašto je dobro privatizirati HEP: “Uklonit će se prostor za uhljebništvo”, kaže ministrica, a kada to kaže netko iz HDZ-a, onda to ima posebnu težinu. Usput smiruje i Bulja, rekavši kako je privatizacija dogovorena s MOST-om. Umro je Ivo Brešan. Iako njegov Hamlet u selu Mrduša Donja trenutno nije na pozornicama hrvatskih kazališta, lik Bukare na pozornicama naših života još uvijek vrebaju iz sjene i očito ne namjeravaju napustiti pozornicu.

Srijeda, 4.1.

Tri prijave protiv predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Povjerenstvu za sukob interesa. Dramu je uzrokovalo njeno putovanje u SAD, jer nije objasnila razlog putovanja. Iz njenog ureda stiže priopćenje kako će se tamo sastati s “predstavnicima političkog i društvenog života.” To u prijevodu znači s predstavnicima administracije novog predsjednika SAD-a. Za to vrijeme neke od braniteljskih udruga traže da se 7% dionica HEP-a prepusti Fondu branitelja, iako je ta praksa ukinuta 2010. Zanimljivo je da je prodaja 7% Ininih dionica 2008., koje su prepuštene tom fondu, omogućila MOL-u prevlast u kompaniji.

Četvrtak, 5.1.

Srbija će Srbe u Hrvatskoj “ukoliko budu ugroženi... ...braniti svim raspoloživim sredstvima”, izjavio je na domjenku Srpskog narodnog vijeća, suptilno poput Brešanovog Bukare, Vladimir Božović, specijalni izaslanik srbijanskog premijera Aleksandra Vučića. Na njegovu izjavu, koja je u hrvatskoj javnosti doživljena kao provokacija, reagirao je ministar vanjskih poslova Davor Ivo Stier, koji ga je optužio za korištenje Miloševićevih teza. “Nemoj nas više braniti, brigom ćeš nas sahraniti”, poručio je 90-ih Miloševiću, Đorđe Balašević. Istu poruku trebali bi hrvatski Srbi poslati Božoviću i sličnim dušebrižnicima.

Petak, 6.1.

Ministar znanosti i obrazovanja prof.dr. Pavo Barišić najavljuje promjene u obrazovanju. Vraćaju se ocjene na polugodištu, a korjenite su promjene i na drugim poljima. Tako se mijenja termin kurikulum, koji se sada naziva nastavni uputnik. Idemo, znači, korak po korak. Dan uoči pravoslavnog Božića, oglasio se patrijarh SPC-a Irinej. Poručio je pravoslavcima u Hrvatskoj da budu “dobri građani svoje države” i da brinu o “njenom napretku”. Irinej pravoslavnoj braći poručuje da je “bolje susjed blizu, nego brat daleko.” Nadamo se da je mislio na brata Vladimira Božovića.

>>Važnost obitelji davno je shvatio skrušeni nogometni djelatnik Zdravko Mamić

>>Pa jesmo mogli odmah tako, dragi Aleksandre?

>>Kao u filmu Beskrajni dan, svakog se jutra budimo u istom košmaru. Ima li kraja?

Komentara 44

Avatar Idler 3
Idler 3
12:14 07.01.2017.

Cjela ova priča bu bez smisla dok se ne najde neki Srbin kaj bude javno graknul proti njih i njihve brige....do tad ih treba ignorirat al bit na oprezu! Svim poštenim Srbima i ostalim pravoslavcima u HR od srca sretan Božić !!!

BE
beitsche
11:58 07.01.2017.

Pupovac je uvjerio sebe da je u pravu. Jos samo treba uvjeriti ostatak civiliziranog svijeta. .koristi iste metode kao gebels. 100 ponovljena laz postaje istina. .e pa nije tako gospon Pupovac

UM
umnjak
12:19 07.01.2017.

Pupovac suti na ove velikosrpske poruke na Bozic. Sramota!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije