Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA ZAHTJEV USKOKA

Hrvatski sabor Mariju Mohariću (SDP) skida imunitet?

Mario Moharić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
23.11.2014.
u 20:48

Potvrdio nam je to i sam Moharić, kojemu je imunitet već jedanput bio skidan početkom 2012. godine, kad ga se teretilo zbog kaznenih djela protiv službene dužnosti i nesavjesnog rada.

 Saborskom zastupniku SDP-a i načelniku međimurske općine Goričan Mariju Mohariću u utorak će najvjerojatnije biti skinut imunitet, i to na zahtjev Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta koji vodi istragu protiv njega.

Potvrdio nam je to i sam Moharić, kojemu je imunitet već jedanput bio skidan početkom 2012. godine, kad ga se teretilo zbog kaznenih djela protiv službene dužnosti i nesavjesnog rada. Što USKOK istražuje ovaj put, nije poznato. No, Moharić je u današnjem priopćenju naveo kako vjeruje da se kazneni postupak protiv njega vodi na temelju prijave bivšeg vijećnika Općinskog vijeća Goričana Stjepana Blagusa.

- Od PU međimurske dobio sam 25. siječnja 2012. godine dopis kojim me obavještavaju da će provesti dokazne radnji u svezi kaznene prijave podnijete od strane Stjepana Blagusa, a temeljem naloga USKOK-a - ističe Moharić.

Zatražena je dokumentacija o njegovim putnim nalozima, postupku javne nabave za uređenje Kalničke ulice u Goričanu, zatim ugovori koje je općinska tvrtka Gorinka sklopila s drugim tvrtkama, dokumentacija o tome tko je obavljao komunalne poslove održavanja groblja i dr. Moharić tvrdi da malverzacija nije bilo i da su u pozadini montirani kazneni procesi protiv njega.

Najavu da bi Sabor skinuti imunitet Moharić je objavio u priopćenju u kojem najavljuje ostavku u školskom odboru OŠ Goričan, iz kojeg izlazi jer "zbog novog kaznenog procesa ne želi opterećivati izborne procese u Osnovnoj školi Goričan". Škola će, naime, birati ravnatelja.

>> Lovrić Merzel ujutro prisegnula, popodne joj skinuli imunitet

Komentara 34

CR
crvenipopivan
21:30 23.11.2014.

Ma ne on je jedan od rijetkih poštenih ljudi u partiji Grebu po površini i bave se sitnim lopovlukom u partiji

SW
swic
21:07 23.11.2014.

Jel to on bijase hdz ? Uh ne sdp .

CR
crvenipopivan
21:32 23.11.2014.

Tko zna U Hrvatskoj na hrvatskom jeziku kaže se učite a preko grane da uče dakle ako si useljenik poradi malo na jeziku, ne moramo odmah znati od kuda si i tko si pozdrav

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije