Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 82
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon potresa

Hrvatski Caritas pokrenuo akciju prikupljanja novčane pomoći za stradalnike u Nepalu

Nepal
Foto: ilustracija
27.04.2015.
u 16:41

- Hrvatski će Caritas stradalima u Nepalu uputiti putem Caritasove mreže iz svojega Interventnog fonda inicijalna sredstva u visini 20.000 eura- navode u priopćenju

Hrvatski Caritas pokrenuo je u ponedjeljak nacionalnu akciju prikupljanja novčane pomoći za preživjele stradalnike potresa koji je u subotu pogodio Nepal.

- Hrvatski se Caritas tako pridružuje žurnim humanitarnim naporima mreže Caritasa Internationalis, u koju su uključene 164 organizacije članice širom svijeta, da pomogne nužnom zbrinjavanju stanovnika Nepala koji su preživjeli traumatično iskustvo, pronalaženju preživjelih ispod ruševina, uspostavljanju privremena smještaja, osiguravanju temeljnih životnih potrepština: zaklona, vode, hrane, sanitarnih i higijenskih materijala, hrane, odjeće i obuće. U tu svrhu Hrvatski će Caritas stradalima u Nepalu uputiti putem Caritasove mreže iz svojega Interventnog fonda inicijalna sredstva u visini 20.000 eura- priopćio je Hrvatski Caritas koji poziva sve hrvatske građane da se uključe u akciju pomoći stradalima u potresu u Nepalu u mjeri u kojoj im je to moguće kako bi solidarno i požrtvovno priskočili u pomoć ljudima pogođenima tom prirodnom katastrofom.

Novčani prilozi za preživjele stradalnike u Nepalu mogu se uplatiti na žiro-račun Hrvatskog Caritasa: IBAN HR0523400091100080340 – poziv na br. 10, odnosno on-line putem www.caritas.hr.

Pomoći je moguće i pozivom na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 060 9010 (6,25kn po pozivu; PDV uključen).

Podsjetimo, u potresu magnitude 7.8 stupnjeva koji je u subotu pogodio Nepal poginulo je više od 3000 ljudi. Riječ je o najgorem potresu koji je pogodio tu zemlju u posljednjih 80 godina.

>> ADRA i Hrvatski Crveni križ prikupljaju donacije za Nepal

>> Hrvatica Anđela: Ostajem pomagati Nepalcima, nestalo je sve što su imali

Komentara 2

OB
Objektivno...
19:00 27.04.2015.

Kada Caritas za 060 9010 i Crveni križ za 060 9011 javno objave koliko od tih 6,25 kn ide privatniku koji je zakupio te telefonske brojeve, onda ću možda opet nazvati kao što sam za Gunju nazvao 060 9011.... Do tada predlažem da se Caritas i Crveni međusobno nazivaju i tako prikupljaju novac za Nepal

Avatar mama mia
mama mia
14:44 28.04.2015.

Pošto Caritas potpomaže šatoraše od mene nema ništa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije