Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opasnost na internetu

Oprez! Ne nasjedajte na ovakve e-mail poruke!

tipkovnica
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
17.03.2015.
u 17:47

– Ako primite elektroničku poruku sumnjivog sadržaja poslanu u ime neke od banaka, molimo Vas ne slijedite linkove unutar takvih poruka, ne otvarajte privitke ako ih poruka sadrži – navodi HUB.

Hrvatska udruga banaka (HUB) upozorila je na povećan broj lažnih e-mail poruka.

– Hrvatska udruga banaka (HUB) obavještava građane, korisnike bankarskih usluga, da je zamijećen povećan broj lažnih e-mail poruka koje izgledaju kao da su poslane u ime neke od hrvatskih banaka kao i povećan broj lažnih (phishing) stranica usluga internetskoga bankarstva hrvatskih banaka. Ako primite elektroničku poruku sumnjivog sadržaja poslanu u ime neke od banaka, molimo Vas ne slijedite linkove unutar takvih poruka, ne otvarajte privitke ako ih poruka sadrži i prijavite slučaj svojoj poslovnoj banci putem uobičajenih komunikacijskih kanala (telefonski, e-mail i sl.) – navode u priopćenju.

Također su podsjetili da je ''u suradnji s bankama HUB pokrenuo i internetsku stranicu posvećenu sigurnosti na internetu http://www.sigurnostnainternetu.hr/ ''. Na njoj se, prema njihovu objašnjenju, mogu pronaći dodatne sigurnosne preporuke.

>> Lažni djelatnik mirovinskog prevario 85-godišnju staricu

>> Stručnjaci: Lenovo u laptope ugradio softver koji olakšava hakiranje

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije