Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

Hrvatska televizija u novim emisijama počela užasno laskati Tomislavu Karamarku

13.04.2014. u 15:56

Nov je i voditeljski stil Gorana Rotima u kojem se sugovornika poštuje u tolikoj mjeri da mu se čita njegov vlastiti politički program kao svoja pitanja, tako da je Karamarku preostalo samo da kaže „da“

VIJESTI IZ KULTURE - Nedjelja, HRT 1, 22.55

Na početku nitko nije imao ništa protiv da se napokon pojave i „Vijesti iz kulture“. Nakon nekoliko godina sad se novost izlizala, ponešto i zbog načina uređivanja u kojem je sve jednako važno: i veliki umjetnik Hrvoje Šercar (78) i pjevači uskrsnih pjesama iz mjesta Stari Grad i Vrbanj na Hvaru i 19. Dani Antuna Šoljana i neki vrag o rimskom caru Augustu kojemu je carica Livija cijelog života bila supruga i savjetnica. Po kriteriju kvalitete, Hrvoje Šercar i predstavljanje njegove monografije (autor Tonko Maroević) trebalo je istisnuti sve ostale vijesti „iz kulture“, osim vijesti o Šoljanovim danima koja je ovaj put imala nesreću da bude o prvom danu, ali ništa zato: tema im je Matoš, pa će tu biti još lijepih stvari koje će se smjeti reći. Ekskluzivna senzacija emisije, osim uvijek dragocjenih crteža Hrvoja Šercara, jest izjava samog autora koji nikad nije prečesto govorio u javnosti. (1 KAKTUS)

DNEVNIK - Ponedjeljak, Nova TV, 19.15

Reporterka Anita Martinović, u odličnoj reportaži u kojoj nije bilo ni sekunde praznog hoda, pronašla je Slavonce koji su posadili šparoge. Zadruga „Vinkovačka šparoga“ imala je sreću posaditi baš šparoge jer one, kad ih jednom posadite, traju 15 godina, a naviše ih je u osmoj godini od sadnje. Zarada je također priča za one depresivne TV rubrike o nečijem uspjehu usred sveopće katastrofe. Na jednom hektaru od šparoga se može zaraditi dvjesto tisuća kuna, a od pšenice daleko, daleko, daleko manje. Sve skupa, zahvaljujući uvijek simpatičnoj prezentaciji reporterke Martinović, nije ispalo kao nabijanje kompleksa ciljanoj skupini: pretplatnicima koji sjedeći na kojekakvom starom namještaju gledaju prst debele šparoge i misle si svoje, pošto su ženu i djecu potjerali iz sobe (ne nužno tim redom). Optimistički ton reportaže nameće gđi Aniti Martinović obvezu da nagodinu ponovno izvijesti o svemu. (1 VIJENAC)

DNEVNIK 3 - Utorak, HRT 1, 22.36

Reportaža Marine Job i Ivane Alfier počinje brzim okupljanjem korisnika pučke kuhinje u Zagrebu, na Svetom Duhu. Svi brzo i uredno, vidi se da su to stari korisnici, uzimaju namirnice izložene na otvorenom prostoru. Možemo biti ganuti, možemo se diviti tome da nitko ne stvara gužvu, ali ono što ćemo svi jednodušno osuditi jest činjenica da proizvođači ove hrane i trgovački lanci koji je prodaju moraju na svoje darove odmah platiti porez. Pater Ivan Radeljak, voditelj ove pučke kuhinje, kaže da taj porez predstavlja teškoću u radu svih humanitarnih organizacija u Hrvatskoj. Ispada da je hranu jeftinije baciti nego darovati. Prije ovog žestokog zaključka, reporterke Job i Alfier servirale su nam izjave Nike Radeljaka i Zorke Sekulić, dvoje volontera zadovoljnih svojim radom, a pitalo se i državu što ona misli. Ona je, u liku g. Josipa Lozančića (zamjenika ravnateljice Porezne uprave), rekla da je sve u redu. (1 VIJENAC)

U MREŽI PRVOG - Srijeda, HRT 4, 13.30

U povodu prvih presuda za sramoćenje (novi delikt!) novinarima Vladimiru Matijaniću i Slavici Lukić, naš dragi Hrvatski radio u svojoj emisiji snimanoj i za Hrvatsku televiziju, izdvojio je slučaj gđe Lukić i totalno zanemario slučaj kolege Matijanića, što je šteta, jer u oba slučaja su najvažniji naši suci. Jedan u obrazloženju presude navodi da su tekstovi o aferi „Medikol“ pisani iz nepoznatog, ali zato sigurno neopravdanog razloga, a priča o sucu Robertu Pešutiću, koja je objavljena svugdje osim danas na HTV-u, prava je poslastica.

Matijanić je otkrio da je g. Đapić prepisao magisterij, a sudac Pešutić, koji sada čeka presudu riječkog suda za primanje mita, oslobodio je Đapića s obrazloženjem da svi u Hrvatskoj prepisuju diplomske radnje. Taj razlog je Matijanić svojim tekstovima (komada dva, iz 2007.) doveo u sumnju, sudac ga je tužio i dobio spor. Lijepe su nas priče danas lišili urednica Sandra Erak i gosti. (1 KAKTUS)

POSLOVNE VIJESTI - Četvrtak, HRT 4, 8.55

Najjača je za nas vijest da je Grčka dobila neki strašan kredit uz kamatnu stopu od 4,95%. Ako smo dobro shvatili urednika Vedrana Kukavicu koji je pročitao svoju uobičajeno duhovitu digresiju, to su jako male kamate, o čemu Hrvatska „može samo sanjati“. Prva dva komentara odnosila su se na domaća ekonomska zbivanja, što strogo zaobilazimo i preporučujemo samo zbivanja u Nigeriji i Kini. Nigerijci su nešto preračunali (BDP?) pa im gospodarstvo raste po čudesno velikoj stopi od 47%. Kinezi ujedinjuju burze u Hong Kongu i Šangaju. Od jedne bez prometa i druge s puno prometa stvorit će jednu, a g. Kukavica je kriv što mi ne razumijemo koja je burza jaka, jer nam nije rekao. Njegova mana zna biti da se zanese u humor nepoznat običnim smrtnicima, što (bezazleni kakvi jesmo) doživljavamo kao hirovitost genija, jer Vedran Kukavica po svojim sposobnostima strši iz svoje radne sredine kao neboder. (2 VIJENCA)

JAVNA STVAR - Petak, HRT 1, 19.00

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko pola sata je sjedio, pričao i u potpunosti uspio ostaviti dojam da je odgovoran političar i pristojna osoba – za razliku od prošlotjednog gosta emisije (Zoran Milanović). Napokon smo čuli ono što želimo čuti: mali i srednji poduzetnici bit će na početku svoje poslovne aktivnosti oslobođeni poreza, jednako kao i oni poduzetnici koji će dobit ulagati u razvoj poduzeća, zemlje imamo dovoljno da Hrvatska postane izvoznik hrane, političke elite nemaju doticaj sa stvarnošću. Goran Rotim je gosta poštovao toliko da mu je iznenada njegov vlastiti politički program počeo predstavljati kao svoja sugestivna pitanja na koja se smije odgovoriti samo s da ili ne, ovisno o intonaciji. Brzo je prekinuo ovaj čudni niz retoričkih pitanja kad mu je gost, uz smiješak koji je odavao nelagodu i blago oduševljenje, rekao da su to pitanja preuzeta iz programa HDZ-a. (1 VIJENAC)

STUDIO 4 - Subota, HRT 4, 10.10

TV voditelj današnje reprize „Studija 4“ Jozo Barišić jednog će dana naučiti govoriti kao da nije na groblju, a dok on ne progovori mrvicu življe, naše je da cijenimo to što imamo. Četvrti program HRT-a pretrpan je istim ili sličnim emisijama. U naletu ne sasvim trijeznog razmišljanja sve ih možemo razumjeti kao jednu veliku školu TV novinarstva iz koje će možda jednog dana nešto biti. Mijenjaju se voditelji, a dovode se uvijek neki ljudi koji govore na isti način, a što će drugo nego govoriti, kad su dovedeni da govore. Nabrojimo samo neke pričljive razrede: Dalekozor, Govornica, Studio 4, Izlaz br. 4, Poligraf, U mreži Prvog, A sada vlada, Oporbeni zarez. Jučer, u petak navečer u pola deset, kalio se voditeljski ego stanovite Marije Gerbec Njavro u emisiji „Izlaz broj 4“. Gospođa je uspjela razgovarati čak s dvoje političara (Vladimir Šeks, Ingrid Antičević), a lijepo smo mogli biti i bez njih dvoje i bez nje.  (1 KAKTUS)

>>Bilić dobio emisiju – na Prisavlju počelo pretrčavanje za moguću HDZ-ovu vlast

>>Svi jedva čekaju da vukovarski gradonačelnik povuče svoje konce

Komentara 27

SA
samazg
17:20 13.04.2014.

Ako itko, ja nisam fan Tomislava Karamarka, ali reči da je on favoriziran na HTV u odnosu na drugu opciju političara je najmanje drski bezobrazluk. Davno je profesionalno novinarstvo ovdje reklo laku noć...

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
18:32 13.04.2014.

Počelo je laganini ulizivanje, za jedno mjesec dana možemo očekivati i nagli rast popularnosti....

Avatar Becarina
Becarina
18:08 13.04.2014.

Daj ovo Hrvatska televizija stavi barem pod navodnike . Nema tu ni malo h ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije