Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajdaš Dončić:

'Moja izjava krivo je interpretirana, nisam želio plašiti ljude'

Siniša Hajdaš Dončić
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
28.04.2015.
u 14:23

"Podsjećamo ministra Hajdaša Dončića da su mirovinska prava neotuđiva"

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) smatra neprimjerenima izjave ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića u kojima “grubo i tendenciozno uznemirava umirovljenike i radnike najavom o smanjenju mirovina i plaća u slučaju propasti projekta monetizacije autocesta”.

– Podsjećamo ministra Hajdaša Dončića da su mirovinska prava neotuđiva i ne mogu biti instrument u funkciji krpanja proračunskih rupa. Kako je predsjednik Vlade Zoran Milanović u više navrata rekao da se mirovine neće smanjivati, očekujemo da se ogradi od neprimjerenih izjava ministra Hajdaša Dončića – poručuje predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, tražeći od Hajdaša Dončića ispriku.

Kako doznajemo iz Banskih dvora, sve dok je Zoran Milanović predsjednik Vlade mirovine se neće smanjivati niti će ikada doći u pitanje isplata mirovina iz državnog proračuna. Stoga umirovljenici mogu biti mirni, bez obzira na izjave ministra Siniše Hajdaša Dončića.

Ministar Siniša Hajdaš Dončić rekao nam je kako je njegova izjava krivo interpretirana, da nije želio plašiti ljude te da je mirovine spomenuo kako bi upozorio javnost da će se deficit proračuna - iz kojeg se isplaćuju i mirovine - povećati ako ne uspije plan B monetizacije.

>> Hajdaš Dončić: Ne uspije li plan B monetizacije, upitne su mirovine i plaće

>> U priči o autocestama moralni je pobjednik Hajdaš Dončić, a gubitnici svi građani

Komentara 31

NE
nemavišehrvatske
12:54 28.04.2015.

ovu stranku treba kazniti na izborima i ne glasovati za njih. Što su to oni napravili za uirovljenike osim što se dotični gosp. Hrelja dobro okoristio. HSU je tipičan stroj za glasovanje u saboru bez ijedne inicijative za vrijeme njihovog postojanja.

BA
balic
13:08 28.04.2015.

Ako ne budete za EU nece bit placa i mirovina-Pusic..Ako ne budete za monetizaciju HAC nece biti novca za mirovine i place,za politicarske hoce!? jos ce nas pokusat ucjenjivat izborima ako ih ne dovedemo u drugi mandat nece bit nii mirovina ni placa ni socijale ni ,crnog kruha ?

DU
Deleted user
13:01 28.04.2015.

Tko još može ozbiljno shvatiti ovog čovjeka koji ništa nije napravio u svom resoru. A on kao pravi "demokrat" Zokijevog tipa sada se prijeti narodu da će im "pokazati što će biti ako ga se ne posluša" Otužno, jadno, bijedno čak i od Zokijeva ministra. Time samo pokazuje svoju nisku intelektualnu razinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije