Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar vanjskih poslova

Kovač: Ispunjeni su naši zahtjevi i zato sada Srbija može nastaviti pregovore

Miro Kovač
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/4
31.05.2016.
u 19:11

- Ako svi budu brzi, ako sve ovo što smo rekli bude integrirano, moguće je do kraja lipnja definirati mjerila - kazao je Kovač.

Hrvatskoj je uspjelo osigurati da u pregovarački proces Srbije budu ugrađeni njezini zahtjevi i stoga će Hrvatska dozvoliti da se sada i pristupi definiranju mjerila za poglavlja 23 i 24 u pregovorima sa Srbijom, kazao je ministar Miro Kovač danas u Bugarskoj na marginama sastanka ministara vanjskih poslova Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP).

- Uspjelo nam je osigurati da u pregovarački proces Srbije budu ugrađeni naši legitimni zahtjevi koji su hrvatskoj javnosti poznati: puna suradnja Srbije s Haškim sudom, puna primjena domaćih i međunarodnih obveza Srbije u zaštiti manjinskih prava, znači i prava hrvatske manjine u Srbiji, i isto tako cilj izbjegavanja konflikata pravosuđa u procesuiranju ratnih zločina - rekao je Kovač.

Dodao je kako je Hrvatska dozvolila da se krene s  razgovorima o oblikovanju mjerila za otvaranje pregovaračkih poglavlja 23, koje se odnosi na pravosuđe i temeljna prava te poglavlje 24., koje se tiče pravde, slobode i sigurnosti.

- Ako svi budu brzi, ako sve ovo što smo rekli bude integrirano, moguće je do kraja lipnja definirati mjerila. Ne ovisi o nama. Mi smo već u Europskoj uniji, kazao je Kovač.

Komentara 104

Avatar zrakomlat59
zrakomlat59
19:08 31.05.2016.

I ovakve stvari mi pušimo otkad su počeli pregovori o ulasku u EU.

Avatar FrancJunior
FrancJunior
18:40 31.05.2016.

Srbijanci ce se toga sigurno pridrzavati...to se vidi vec po njihovim nasmijesenim licima poslije popustanja Hrvatske! Tuzan uspjeh!

Avatar shimano
shimano
19:26 31.05.2016.

Još jedan (ko bi znao) koji šamar po redu od strane EU, uobraženoj i nezreloj Hrvatskoj. Koliko juče ste se busali u grudi kako ste neki faktor unutar EU, i kako ćete se VI pitati, te postavljati uslove. Sve više ličite na Srbiju, poraze pretvarate u samo vama znane pobede, kažete kako više niste region, a non-stop gledate u tuđe (srpsko) dvorište, i osim priča o dešavanjima na Balkanu, nemate šta ponuditi Evropi koje su vam bile puna usta. Većina nas u Srbiji je itekako razočarana što vas niko ne zarezuje i što igrate kako Brisel svira, jer mi ionako ne želimo u šarenu lažu zvanu EU, a vaše blokade bi nam itekako pomogle.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije