Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Je li Plenković samoinicijativno izazvao ruskog medvjeda ili Bruxelles nije iznenađen?

naslovnica
Foto: VL
30.11.2016.
u 22:42

Nije Hrvatska u pozicioniranje krenula bez ikakva povoda

S nekoliko vanjskopolitičkih poteza svog državnog vrha Hrvatska se naglo našla na vjetrometini i poprištu sukoba suprotstavljenih svjetskih politika. Pri tome smo zauzeli stranu, što je rezultiralo paljenjem političkog plamena s Rusijom.

Je li nam to trebalo te je li novi hrvatski premijer Andrej Plenković u taj klinč s ruskim medvjedom krenuo samoinicijativno ili uz nagovor strateških partnera, dvojba je koju sada pokušavaju riješiti mnogi.

Ono što je sigurno jest da su Plenković, ali i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović u zadnjih nekoliko dana gotovo istodobno zapravo vrlo jasno pozicionirali Hrvatsku u novoj geopolitici koja se upravo kreira na našem prostoru.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrtka ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Navijačke startasice: Nove tenisice iz Borova koje promovira predsjednica

>>BBC i irska televizija žele crtić Hrvatske televizije

>>Pranje novca: Hrvatsko-kineska skupina utajila 13 milijuna kuna

>>Pilotkinja Boeinga 737 u Zadru našla ljubav

Foto: VLm

Komentara 26

YE
yelloman
00:29 01.12.2016.

Rusija nam je naslonjena na meki trbuh preko Dodikove republike šumske,tako da nemamo što previše misliti oko pozicioniranja. Rusija također želi obalu Crne Gore jer je to jedini teritorj sjevernog Mediterana koji još nije pod NATO-m. Kao što je premijer danas izjavio. Nemate pojma o vanjskoj politici.

Avatar samo Istina
samo Istina
23:22 30.11.2016.

Bilo bi im bolje da ne laprdaju okolo..

OP
opančar
22:56 30.11.2016.

dok ne bumo od nekoga dobili po tamburi, što kažu zagorci ne bi se štel mešat, al ne vredi plenkiju i kolindi objasnjavat, dok skuze nebu ni znali kaj ih je snašlo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije