Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pasje vrućine

Hrvatska se 'kuha' na 40 stupnjeva, osvježenje stiže u četvrtak

sunce
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
07.07.2015.
u 07:25

DHMZ javlja kako nas vrhunac toplinskog udara očekuje sutra kada će se temperatura penjati do 35-36, a čak i 39-40 Celzijevih stupnjeva, osobito na istoku zemlje

Danas će u cijeloj zemlji prevladavati sunčano, povremeno s malom naoblakom te vrlo vruće. U zapadnoj unutrašnjosti, Gorskom kotaru, Lici te zaleđu Dalmacije postoji mala vjerojatnost za jači razvoj oblaka i poneki grmljavinski pljusak, a posvuda će puhati slab vjetar promjenjiva smjera, javlja portal vrijeme.net. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 19 do 24, a na Jadranu od 24 do 27°C. Najviša dnevna temperatura u cijeloj zemlji od 33 do 38°C.

Sunčano i vruće vrijeme nastavit će se i sutra, a tek krajem dana u središnjoj i gorskoj unutrašnjosti te u unutrašnjosti Istre, uz više oblaka mjestimice su mogući lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom, a ponegdje je lokalno moguće i izraženije nevrijeme. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak, na Jadranu i jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 20 do 25, a na Jadranu od 24 do 27°C. Najviša dnevna temperatura od 32 do 38°C.

DHMZ javlja kako nas vrhunac toplinskog udara očekuje sutra kada će se temperatura penjati do 35-36, a čak i 39-40 Celzijevih stupnjeva, osobito na istoku zemlje. Prognostičari najavljuju da bi Sisak mogao “zakuhati” na 40 stupnjeva.

Stoga je DHMZ izdao i “crveno” upozorenje na toplinske valove koji mogu djelovati na zdravlje, što znači “vrlo veliku opasnost”, a od danas stoji i “crveno” upozorenje za vrlo visok UV indeks u cijeloj zemlji. Iako bi i danas poslijepodne i sutra mjestimice u najzapadnijim područjima, ponajprije u Gorskome kotaru i unutrašnjosti Istre, moglo biti lokalne naoblake i ponekog pljuska praćenog grmljavinom, osvježenje i predah od vrućina stiže u srijedu poslijepodne i četvrtak.

>> U srijedu moguća temperatura do čak 40 stupnjeva, a onda slijedi osvježenje

Komentara 4

LA
Lavica7
07:42 07.07.2015.

I to u srcu ljeta!!! Tko bi to ocekivao???

IV
Ivanveliki
07:51 07.07.2015.

cudim se da u clanku nema mudrih savjeta za ljeto, ono... pijte puno tekucine, jedite slabiju hranu, ne izlazite na sunce... blablabla

MI
miskec56
08:46 07.07.2015.

ovo članci o vrućini idu na živce, te lezite, te hladite se, te ne izlazite iz kuće, te nosite bočice vode. pa ko će raditi? da stane prijevoz, bolnice ambulante, hoteli restorani, asfaltne baze, i svi drugi programi. pa ko tu koga j...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije