Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Hrvatska podijeljena oko vojnog mimohoda, evo gdje većina građana želi proslavu Oluje

04.08.2014., Knin - Povodom svecanog obiljezavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 19. obljetnice VRO Oluja odusevljenje kao i svake godine izazvale su zastave svih ratnih postrojbi. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/4
18.04.2015.
u 19:30

HDZ-ovo biračko tijelo u većem je broju za proslavu obljetnice u Kninu, nego što su to birači Kukuriku koalicije

20. obljetnica Oluje treba biti u Kninu, smatra većina građana. No podijeljeni su oko pitanja treba li se taj dan održati i vojni mimohod u Zagrebu. Pokazalo je to istraživanje Dnevnika Nove TV.

Proslava 20. obljetnice Oluje, prema većini Hrvatske, treba biti održana u Kninu. Misli to 51 posto građana. Da proslavu treba održati u Kninu, ali i u Zagrebu, smatra 35 posto građana. Proslavu samo u Zagrebu željelo bi njih 4 posto. 10 posto građana ili ne zna ili pak misli da se proslava ne treba nigdje održati.

Vlada pak želi da se na taj dan organizira i svečani vojni mimohod. A ta ideja podijelila je građane. Protiv te ideje je 48 posto građana, a njih 45 posto je za. Ne zna njih 7 posto.

HDZ-ovo biračko tijelo u većem je broju za proslavu obljetnice u Kninu, nego što su to birači Kukuriku koalicije. Zanimljivo, oba biračka tijela po pitanju mimohoda razmišljaju slično.

Predsjednica i premijer imaju napet odnos. Većina građana odgovornim za trenutno stanje „toplo-hladno“ odnosa smatra premijera Milanovića ili njih 55 posto. Predsjednicu odgovornom smatra 8 posto birača. Da su oboje odgovorni misli 27 posto birača, a ne zna njih 10 posto.

Istraživanje Dnevnika Nove TV proveo je Ipsos puls 17. travnja na uzorku od 600 građana.

>> 'Oluja je nešto što bi trebalo spajati cijelu Hrvatsku, a ne razdvajati'

Komentara 194

MA
matan91
19:43 18.04.2015.

Ova Vlada i vlast samo zna radit podjele. Do ovoga uopće nije trebalo doći. To je samo rezultat intata Zorana Milanovića.

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
19:40 18.04.2015.

Prebacivanje proslave Oluje u Zagreb je prvi korak ka zabrani proslavljanja Oluje eto fakat to vrijedja Traktoriste..ahahhaha tako da ce se poslje postepeno samo radit mimohod u Zagrebu jedinoj i posljednoj prestolnici Komunizma u Europi..ahahhaha

MR
mrkoje
19:56 18.04.2015.

napraviti anketu medju gradjanima hrvatske (komsije) gdje zele tu proslavu to je sve zbog njih i pocelo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije