navigacija Hrvatska 35
Vjerske zajednice

Hrvatska kršćanska koalicija Vladi: Zaštite i vjerske manjine!

- Jeste li voljni snimati spotove te izaći u javnost kako bi se zaštitile manjinske vjerske zajednice u RH, pitaju se u HKK.

Hrvatska kršćanska koalicija Vladi: Zaštite i vjerske manjine!

Foto: Davor Javorović/PIXSELL

Hrvatska kršćanska koalicija poslala je otvoreno pismo premijeru Zoranu Milanoviću u kojem pozivaju Vladu da dodatno zaštite manjinske vjerske zajednice.

 - U proteklih ste se mjesec  dana kroz razne akcije potrudili ukazati na diskiminaciju osoba  homoseksualne orijentacije. Pokazali ste kako je Hrvatska zemlja ljudskih prava.Kao što znate, postoje manjinske vjerske zajednice u RH (članice Hrvatske kršćanske koalicije i ostale vjerske zajednice) koje još uvijek usprkos ustavnim i zakonskim odredbama te presudama Europskog suda za ljudska prava ne mogu ostvariti svoja vjerska prava koja su zajamčena drugim zajednicama, poručuju iz HKK te se pitaju hoće li se Vlada RH javno očitovati, odnosno  što će učiniti da i te manjine dobiju svoja prava.

 - Jeste li voljni snimati spotove te izaći u javnost kako bi se zaštitile manjinske vjerske zajednice u RH  koje su i dan danas sustavno diskriminirane, pitaju se i dodaju kako se nadaju da će se vlada i za njih 'izboriti istom revnošću poput ove za prava drugačijih spolnih orijentacija u Hrvatskoj'.

>> Hrvatska kršćanska koalicija: Opet ćemo tražiti zaštitu suda

Ocijeni:

1 2 3 4 5

5 (5 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

10
Registracija
 • domoljubxy domoljubxy

  03.12.2013 u 18:04h

  Milanoviću ti stvarno ne znaš što radiš ideš protiv naroda koji te je birao.Sada se vidi da si nas prevario što si sve obećao a ništa nisi napravio zašto ne ganjaš ratne profitere da vrate novac koji su pokrali.Štitiš nešto što je neprirodno i ideš protiv tradicije svoga naroda zapamit .TO TI NIKADA NEĆEMO ZABORAVITI
  8 89% 1
 • Hari Hari

  03.12.2013 u 18:00h

  Odakle Vam to? Proučite malo prava manjina u Skandinaviji i Češkoj, npr. njihov prag za dvojezičnost.
  5 83% 1
 • evgenij

  03.12.2013 u 20:36h

  Sad ga deru sa svih strana!
  4 100% 0
 • Kurir je vaš vlasnik

  04.12.2013 u 22:22h

  Manjine jesu samo one nacionalne. Što sve neće probati podgurati pod manjine. . Dali će zaštititi i one manjine koje imaju penis duži od 23 cm. Sprdačinu rade a nitko d aim na rep stane.
  0 0% 0
 • marko.glasnovic.507 marko.glasnovic.507

  04.12.2013 u 22:19h

  Sasvim se jasno vidjelo na primjeru referenduma da su Hrvati katolici u vlastitoj drzavi konstantno pod ugnjetavanjem ocigledno i u svakom pogledu privilegirane lgbtq zajednice.Oni su ti koje mi placamo da nam drze moralnu vertikalu i uvode sexualne odgoje i zakone o zivotnom partnerstvu kako njima odgovara a nas se i ne pita jer mi eto ne znamo ..
  0 0% 0
 • homofob homofob

  03.12.2013 u 22:28h

  Vjerske zajadnice nasljednici "antifasista" nemaju namjere podrzavati jer vjerske zajadnice - narocito male - njeguju obiteljski zivot i eticnost im je vrlo vazna a to drugarima s "lepim kapama" ne odgovara jer se takove ljude ne da lako korumpirati!
  0 0% 0
Pregledaj sve komentare