Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
domovinski rat

Hrvatska i Srbija usuglasile popis nestalih: Traga se za 1606 osoba

Ivan Grujić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
04.06.2015.
u 09:18

Ivan Grujić i Veljko Odalović istaknuli su kako je riječ o 1606 nestalih koji su živjeli na području Hrvatske

Hrvatska i Srbija usuglasile su popis od ukupno 1606 nestalih osoba tijekom rata na području Hrvatske 1995. godine, objavljeno je nakon dvodnevnog sastanka predsjednika Povjerenstva Vlade Hrvatske za zatočene i nestale u Hrvatskoj Ivana Grujića i predsjednika Komisije za nestala lica u Srbiji Veljka Odalovića, izvještavaju srpski mediji. Za 424 osobe traže se posmrtni ostaci.

Dvije države će nastaviti, kako je priopćeno, i dalje rješavati otvorena i kompleksna pitanja između Hrvatske i Srbije.

Grujić i Odalović istaknuli su kako je riječ o 1606 nestalih koji su živjeli na području Hrvatske.

– Neki od njih bili su državljani Hrvatske, a neki su prijavljeni kao nestali tek kada su se njihove obitelji doselile kao izbjeglice u Srbiju, zbog čega je bilo teško usuglasiti popise nestalih – rekao je Odalović koji je istaknuo kako je u zločinima na području bivše Jugoslavije, bez obzira radi li se o Hrvatskoj, Kosovu ili BiH, ukupno nestalo više od 11.000 osoba.

>> Hrvatska traži 930 Hrvata i 670 Srba, a Beograd tvrdi: Samo je naših nestalih 1900

Komentara 10

DH
dalibor.hren
10:54 04.06.2015.

Jesu li se usuglasili oko toga tko je započeo rat?

Avatar HrvatskiNacionalist
HrvatskiNacionalist
09:35 04.06.2015.

san o velikoj srbiji nikad neće postati java ,,,, zločine vam hrvati nikad neće oprostiti ni zaboraviti

DU
Deleted user
12:36 04.06.2015.

Srbija nemože imati svoje nestale jer nisu imali rat. Ovdje se radi o četničkim dobrovoljcima iz srbije koji su išli voditi rat u hrvatskoj. I cijelo današnje srbijansko političko rukovodstvo je učestvovalo u agresiji na hrvatsku. O tom se danas sramotno šuti da gospodarstvenici nebi imali štetu jer su ovisni o srbijanskome tržištu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije