Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susret u Saboru

Hrvatska i Slovenija se najglasnije zalažu za proširenje NATO-a

Tomislav Ivić
Patrik Macek/PIXSELL
23.04.2014.
u 14:02

Predsjednik saborskog Odbora za obranu Tomislav Ivić i članovi Odbora susreli su sa slovenskim ministrom obrane Romanom Jakičem i njegovim izaslanstvom.

Predsjednik saborskog Odbora za obranu Tomislav Ivić i članovi Odbora susreli su sa slovenskim ministrom obrane Romanom Jakičem i njegovim izaslanstvom, priopćili su iz Sabora.

Jakič je podsjetio na "vrlo dobru suradnju s hrvatskim Ministarstvom obrane i ministrom Kotromanovićem na svim razinama, posebice na operativnom planu te na području edukacije".

- Prošle godine smo realizirali preko 70 posto zajedničkih projekata, a suradnju nastavljamo i u budućnosti - kazao je Jakič. Sugovornici su istaknuli da se u vrijeme ekonomske krize u obje zemlje kontinuirano smanjuju proračuni za obranu. "Razgovaralo se i o zajedničkoj suradnji u okviru NATO-a gdje se Hrvatska i Slovenija najglasnije zalažu za proširenje Saveza", zaključili su u priopćenju iz Sabora.

>>Filaret: Rusi čine zlo, a mi smo za mir. Kiril: Želite smrt Rusije

>>Puhovski: Putin je u pravu. NATO nema smisla bez Varšavskog pakta

Komentara 2

IS
Iskra1
14:47 23.04.2014.

Sloveniju i Hrvatsku vode staljinisticko komunisticki karteli, i njih bi trebala slusati EU? EU je obecala BiH i Kosovu ulazak u Nato i EU i tu treba stati. Sto EU treba unutarnji neprijatelj koji nezna gdje mu je granica, ljudskostt i lojalnost? . EU, ako hoces pokazati Putinu i Srbiji + GB kako se zivi mirno i suraduje uzmite predah iducih 10 godina pa da vidimo kakve su cijelokupne zelje . . Spomenula sam GB, zeljeli bi biti jos uvijek najveci kolonizatori, pa im ne odgovara biti punopravni EU citizen. Svakih par godina ponovno trebaju provjeravati dali su "IN or Out", a njihovu geostrategiju izmedu EU i GB o podrucju X yu, GB ima svoje udbase svugdje i cini veliku stetu Hrvatskoj, a veliku podrsku Rusiji i Srbiji.

Avatar superhik74
superhik74
15:31 23.04.2014.

Dvije mini drzavice pred bankrotom se zalazu za daljnju kolonizaciju. Pa to je u potpunosti u skladu s statusom ove dvije drzave u postupku totalnog kolonijanog podcinjavanja, Don Quijote-ske borbe protiv vec odavno nepostojeceg Sovjetskog Saveza, ali sve to imama itekako "smisla" s obzirom da su obje drzave sjevernog Atlantika, pa im izmisljeni Sovjetski Savez ugrozava slobodnu plovidbu imaginarnim Atlantikom, koju im jedino moze "osigurati" Sjeverno-Atlanski Savez (NATO)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije