Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Diskriminatorna pravila

Hrvatska dobila opomenu iz EK: 'Kasnite s razvojem digitalnog tržišta, a troškovi brzog interneta trebali bi biti niži'

orešković juncker
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
30.09.2016.
u 08:22

Između ostalog, smatraju da kasnimo s razvojem digitalnog tržišta i da bi troškovi brzog interneta trebali biti 30% niži

Europska komisija objavila je rujanski paket povreda propisa po državama članicama, a u slučaju Hrvatske EK je utvrdila povrede u nekoliko sektora.

Smatraju da kasnimo s razvojem digitalnog tržišta i da bi troškovi brzog interneta trebali biti 30% niži. Komisija je uputila službenu opomenu Hrvatskoj jer još nije prenijela te mjere u svoje zakonodavstvo, javlja HRT.

Ukinite diskriminatorna pravila

Komisija poziva Hrvatsku i da ukine diskriminatorna pravila u pogledu ribolovnih dozvola. Godišnje ribolovne dozvole izdaju se samo osobama s prebivalištem u Hrvatskoj, dok drugi mogu dobiti jedino dozvole koje vrijede do 30 dana. Posjetitelji koji žele loviti ribu cijelu godinu moraju kupiti 12 mjesečnih dozvola – što je 16 puta skuplje od godišnje dozvole. Komisija tu praksu smatra diskriminatornom i neusklađenom s Direktivom o uslugama.

Hrvatsku se, uz Grčku, Irsku, Italiju i Portugal, poziva da poboljša razmjenu informacija radi borbe protiv terorizma. Hrvatska još nije osigurala automatsku razmjenu podatka o DNK, podataka o otiscima pristiju i razmjenu podataka o  registraciji vozila.

Komentara 18

Avatar comparator
comparator
08:59 30.09.2016.

Pa i Večernji nas cijelo vrijeme kontrolira kao udba ,pa kako to radi po nekakvoj metodi koju je sam stvorio nama po takvoj metodi ne odgovara brzi internet niti bilokakva digitalizacija. Naravno imajoš gorih ali je uglavnom sporost u službi onih koji se boje gubitka monopola. Politika!

DU
Deleted user
09:06 30.09.2016.

Europa nas mijenja - na bolje.

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
12:54 30.09.2016.

Hrvatska dobila opomenu iz EK ali naš to niš ne smeta i naš balkanski domoljubni dišpet nas podržava u vjeri i moramo EK odgovoriti da smo za balkanski dom spremni, da nedamo ni milimetra naše kulture i nature, da izlazimo iz podpisane i plačene EU arbitraže i da zabranjenu pjesmu Marka Perkovića Thomspona smatramo za balkanskog Bramsa, Mozarta i Bethovena u paketu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije